Kotijäätelöä – Ilman jäätelökonetta!

Jäätelökone kuuluu mielestäni kategoriaan leipäkone. Se on ideana huikea, mutta jää monesti muutaman käyttökerran jälkeen pölyyntymään nurkkaan. Siksi en ole sellaista meille kotiuttanut, vaikka toisinaan siitä salaa haaveilenkin. Törmäsin jälleen Facebookin ihmeellisessä maailmassa reseptiin, millä voi tehdä mieletöntä jäätelöä ilman jäätelökonetta. Ja kyllä kannatti! Resepti on yksinkertainen ja helppo, siinä ei ole kananmunaa ja maun saat päättää itse. Yhdestä annoksesta tuli reilun litran verran jäätelöä ja koska en osannut valita yhtä makua, kokeilin neljää samalla kertaa.

Ja kaikki oli taivaallisen ihania. Yhden vinkin annan jo nyt: Kannattaa olla varovainen jos lisäät sulaa suklaata mauksi, se kovettaa jäätelöä aika paljon. Jäätelön saa tosin muotoiltua palloiksi helposti, kun käyttää jätskiä muutaman sekunnin mikrossa.

Näen jo silmissäni kesäisen kuumat päivät, kun istun lasten kanssa terassilla pihassamme ja nautimme itse valmistettua jäätelöä… 

TARVITSET:

4 dl Vispikermaa

1 tlk Kondensoitua maitoa (Makeutettu maitotiiviste)

½ dl Glukoosisiirappia

1 tl Vaniljaesanssia

Maustaa voit jäätelön millä ikinä keksitkään! Itse käytin seuraavia makuja:

Mango = Mangokuutiot keitettynä + Bonnen Mangosose

Daim = Daim-suklaata sulatettuna + Daim-Rakeita

Suklaa+Pähkinä = Maitosuklaata sulatettuna + Suolapähkinöitä rouheena

WienerNougat = WienerNougat-rouhetta

Vatkaa vispikerma kovaksi kermavaahdoksi. Lisää maitotiiviste ja siirappi sekä vaniljaesanssi ja vatkaa kunnolla sekaisin. Jaa niin moneen kulhoon, kun teet makuja. Jos teet vain yhtä makua, ei ”taikinaa” siis tarvitse jakaa. Lisää ”mausteet”, sekoita ja laita pakkasen kestäviin purkkeihin. Anna jäätyä seuraavaan päivään. Herkuttele hyvässä seurassa!

Ps. Itse olen sulan jäätelön hyvinkin läheinen ystävä ja väitän etten ole koskaan maistellut parempaa sulaa jäätelöä kuin itse tehty Daim-jäätelö.. 

Kuvaan tullut epähuomiossa vaniljasokeri, mutta esanssista tässä reseptissä kyse!

Maitosuklaa – suolapähkinä

Mango

WienerNougat – rouhe

Kaikki herkut matkalla pakkaseen…

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Kotijäätelöä – Ilman jäätelökonetta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X