Kultarannan sitruunainen pumpulikakku

 

 

Päätettiin testata jo ensi viikon itsenäisyyspäivää ajatellen tämä ihana Kultarannan pumpulikakku. Itse kakkuun lisäsin ison sitruunan kuoren ja päällysteessä maistui myös voimakkaasti sitruuna.

Tämä on yksi parhaita kuivakakkuja mitä olen tehnyt, ja saattaa olla että tämän raikkaan kakkusen otan myös osaksi joulupöytäämme.

Tähän oli paljon erilaisia reseptejä joita soveltaen tein omani.

Kultarannan sitruunainen kuivakakku

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 250 g kiehuvaa voita
  • 1 ison sitruunan kuori
  • 100 g sitruunatuorejuustoa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 5 dl tomusokeria
  • 70 g pehmeää voita
  • 1 rkl voita
  • Korppujauhoja

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe ja lisää käännellen taikinaan.
  3. Lisää kiehuva voi ja vanilja-aromi  varoen sekaan ja sekoita se kunnolla, mutta mahdollisimman vähän vatkaten joukkoon.
  4. Voitele vuoka voilla ja vuoraa korppujauhoilla.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°c noin 55 minuuttia. Testaa tikulla että kakku on kypsä, jos tikkuun jää taikinaa, anna paistua vielä.
  6. Jäähdytä kunnolla ennen kakun kumoamista.
  7. Vatkaa tuorejuusto, sitruunamehu, voi ja tomusokeri keskenään hyvin ja kuorruta kakku sillä. Lisää halutessasi strösseleitä päälle.

Avainsanat

Kommentit (5)

Pumpulia ja järkyttävä määrä tyhjää höttöä eli sokeria.
Näillä kaloreilla voikin kävellä iloisesti Suomen päästä päähän suu makeana.
Yksi pala korkeintaan ja kerran vuodessa, jos terveellisyyttä vähän mietitään.

voikohan tätä pakastaa jos on kuorrutettu

Pakastaisin varmaan ilman kuorrurusta niin onnistuu varmasti 😊

Miks kuivakakku pitää pilata jollain päällysteellä..

Tosi hyvää ja suussasulavaa. Ei makeaa tarvitse syödäkään paljon, pala riittää. Tätä tehdään juhliin!

Kommentoi juttua: Kultarannan sitruunainen pumpulikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X