Kylpyhuoneesta hemmotteluhuoneeksi!

Kylpyamme saatu yhteistyönä Taloon.com kautta. Aroma Sense -Suihkupäät saatu yhteistyönä Aroma Sense.fi kautta.

Kylpyhuone on aina ollut vain paikka missä peseydytään. Niin minä sen olen kokenut. En ole nähnyt tarpeelliseksi ”sisustaa” kylppäriä koska siellä käydään vain pyörähtämässä nopeasti. Ihmettelen kuitenkin nyt miksi en ole tehnyt sille huoneelle mitään aiemmin, koska me kuitenkin rakastamme vettä niin paljon.

Olen aina rakastanut vedessä lillumista. Uimahallit ja kylpylät ovat sekä minulle että perheelleni kokemus täydellisyydestä, ja harmittaakin, ettemme kovin usein pääse tämän kaltaisiin paikkoihin viettämään yhteistä aikaa.

Haave kylpyammeesta juontaa juurensa jo lapsuuteeni. Minä rakastin isomummon ja muiden kylpyammeita omistavien sukulaisten luona käymistä yli kaiken. Kun muutin omilleni teini-iässä, minusta tuntui käsittämättömän mahtavalta  kun ensimmäisessä omassa kodissani oli ihana kylpyamme.

Olin haaveillut kylpyammeesta puolisoni kanssa yli vuoden. Olimme jopa mittailleet että kylpyhuoneeseemme sellainen mahtuisi. Sitten vain päätimme että nyt olisi sen aika.

Mutta minkälainen olisi hyvä?

Kylpyammeita on tuhottoman paljon markkinoilla. On kiinteää ja tassuammetta. Poreammetta ja suihkuammetta. Niitä on tehty lukemattomista eri materiaaleista ja hintahaarukkakin on melkoisen iso. Puhumattakaan muodoista ja malleista.

Me päädyimme tassuammeeseen siitä syystä, ettemme halunneet ammeesta kiinteää. Näin myös ilma kiertää hyvin ja kun kylppärin tuulettimen lyö päälle, ei tarvitse pelätä että jonnekin jäisi kosteutta piiloon.

Lisäksi valitsemamme amme on hyvin kaunis. Se on sisältä valkoinen ja ulkoa musta. Siinä on upeat kromiset tassut ja se korostaa väreillään kylpyhuonettamme upeasti. Meidän saunan seinäthän ovat myös mustat, samoin kuin kiuas. Kylpyhuoneen lattia on myös tummaa laattaa, joten musta-valkoinen amme sopii mielestäni tuohon tilaan aivan täydellisesti.

Ovaalin muotoinen Bathlife Fossing -sarjan tassuamme on erittäin kestävää saniteettiakryylia. Jännäsin itse ammeen kestävyyttä kun tajusimme miten kevyt se oikeasti on. Amme painaa vain 50 kg, mutta se on niin jämerä ja kestävä, etten usko että sitä voi normaalilla käytöllä saada rikki mitenkään.

Ammeesta tulee oma postauksensa myöhemmin missä kerron enemmän itse ammeesta sekä sen kasaamisesta ja käyttökokemuksista. Ammeen tiedot löydät tästä linkistä.

Ammeen viehättävyyttä lisää se, että kylpyhuoneemme saa totaalisen pimeäksi ja ainoaksi valoksi jätän vain ammevalon, minkä ostin alle vitosella jostain krääsäkaupasta. Valo vaihtaa väriä ja hohtaa ihanasti vaahdon läpi.

Aroma Sense -suihkupäät

Joskus keväällä eräs lukijani oli törmännyt  Aroma Sense -suihkupäiden mainokseen sosiaalisessa mediassa ja pyysi minua testaamaan ovatko ne kaiken sen hypetyksen arvoisia. Suihkupäät ovat siis normaaliin käsi- ja kattosuihkuun vaihdettavat päät, joka vettä säästäen tuo uskomattoman suihkuelämyksen tuoksullaan.

Suihkupäiden sisällä siis on filtteri ja patruunoita jotka tuoksuvat suihkun aikana tuoden täydellisen aromaterapeuttisen kokemuksen. Tuoksu ei ole liian voimakas, eikä se tartu iholle. Nämä Aroma Sense -suihkupäät ovat voittaneet useita suihkuvertailuita maailmanlaajuisesti ja niitä on tällä hetkellä käytössä jopa Hilton -hotelleissa kautta maailman.

Lisää Aroma Sense -suihkupäistä löydät tästä linkistä! LINKIN TAKANA MYÖS ARVONTA JA ALEKOODI!

Tässä näkyy sekä kattosuihku että käsisuihku.

DIY -Ratkaisut kylpyhuoneeseen

Ja mitä olisi käsityöbloggaajan kylpyhuoneprojekti ilman DIY -ratkaisuja? Halusimme siis kylppäriin roikkuvat hyllyt. Ja nehän sinne tehtiinkin, kierrättäen. Mummolan riihestä haettiin jälleen materiaaliksi tuppeensahattua koivua jotka mitattiin ja kiinnitettiin kattoon.

Saippua, shampoo ja hoitoaine pääsivät uusiin pulloihin mitkä löysin jonkun sisustuskaupan alelaarista ja tuunasin niitä pienesti. Lisäksi rakensimme pienen ammepöydän, mikä on osoittautunut uskomattoman käteväksi.

Kaikki edellä mainitut on tulossa omina postauksinaan lähiaikoina.

Alta pääset näkemään kylpyhuoneen muutoksen kuvin.

KYLPYHUONE ENNEN:

Irroitimme kuvassa näkyvän suihkuseinän pois. Se oli muutenkin epäkäytännöllinen ja jotenkin ”väärässä paikassa”. Sen poistaminen toi ihanasti tilaa koko huoneeseen vaikka tilalle laitettiinkin amme.

Tässä kuvassa näkee pienesti saunan mustaa seinää. Musta ja valkoinen toistuvat saunan väreissä jo ennestään ja nyt sama värimaailma jatkuu myös pesutilojen puolella.

Mustan saunan musta kiuas.

 

KYLPYHUONE JÄLKEEN:

Aroma Sense -suihkupäät ovat todella kauniita ja laadukkaita.

Juuttinarusta ja tuppeensahatusta koivusta tehdyt hyllyt on käsitelty venelakalla kosteuden sietämiseksi. Hyllyt ovat rouheat ja rustiikkiset.

Itse tehty ammepöytä on ihana lisä kokonaisuuteen ja sitoo uutta ja vanhaa yhteen. Se antaa myös ihanaa laskeutumistilaa pesuaineille ja siihen on tehty ”liuku” lasia varten.

Näin ollen suihkussa voi nauttia lasin Pepsi Maxia, viiniä tai vaikka suklaista jääkahvia, kuten tässä kuvassa. Myös pöytä on käsitelty venelakalla.

Kokonaisuus ilahduttaa ainakin omaa silmää.

Lähikuvaa itse ammeesta.

Kommentit (6)

Tosi kaunis kokonaisuus! Haaveilen itsekin kylpyammeesta!

Voi kiitos ❤️

Hei!mitäs ootte tykänny tuosta amme/suihkuratkaisusta?
Mietin itse jo valmiiksi remonttia uuteen asuntoon, ja aloin miettimään ammetta.pidän kylvystä itse enemmän kuin saunomisesta,mutta mietin lähinnä muuten ammeen käytännöllisyyttä.Käytössä siis vain yksi suihku ja pieni kylpyhuone(kapea ja pitkulaisen mallinen)
Kiitos paljon vastauksesta!

Me rakastetaan sitä ja vaikka meillä on kaksi suihkua, niin pelkät suihkutkin otetaan mieluummin kattosuihkun alla, kuin siellä toisessa. Minä ja lapset kylvetään ammeessa mieluummin kuin saunotaan ja täytyy sanoa, että ammeen hommaaminen todella on ollut yksi parhaista ratkaisuista. En keksi mitään huonoa sanottavaa 🙂

Hei ihana Kylppäri, rakastuin hyllyihin, minkä paksusta narua, lautaa käytit?

Oliskohan tuo lauta jonkun 1,5-2cm paksua ja sama suunnilleen tuo narukin…

Kommentoi juttua: Kylpyhuoneesta hemmotteluhuoneeksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X