Lapsen korvakorut kannattaa ottaa lävistysliikkeessä + hoito-ohje!

Meillä on puhuttu jo pari vuotta kotona siitä, että korvakorut pitäisi saada. Lapseni on aina sanonut itse, ettei ihan vielä halua niitä, kuin vasta sitten kun on isompi. Nyt se päivä sitten tuli, kun lapseni ilmoitti olevansa tarpeeksi iso tähän hommaan.

Halusin itse ehdottomasti, että korvat lävistetään eikä reikiä ammuta kultaliikkeessä. Tähän on monta syytä. Tärkeimpiä syitä on mm. Se, että lävistäessä korvista leikkaantuu irti pieni, pyöreä, symmetrinen pala, mihin korvakoru asetetaan. Reikä leikkaantuu irti siististi ja hallitusti, jolloin sen parantuminen on huomattavasti nopeampaa. Lisäksi lävistäminen sattuu huomattavasti vähemmän ja reikä menee suoraan.

Omat ensimmäiset korvikseni laitettiin kultaliikkeessä ampumalla. Muistan edelleen sen reissun. Olimme kesälomalla Helsingissä ja pienen vinkumisen jälkeen äiti suostui siihen, että saimme siskoni kanssa korvikset. Toinen rei’istä meni pahasti vinoon, ja erittää nestettä vielä tänäkin päivänä, jos siinä korua pitää. Laitosta on kulunut jo 23 vuotta. Se ei mene kokonaan umpeen, mutta kasvattaa nopeasti kalvon, mikä pitää joka kerta erikseen puhkaista.

Ampumalla siis käytännössä korvaan tehdään reikä niin, että tylpällä korvakorun päällä ammutaan valtavalla voimalla koru paikalleen. Pienikin liikahdus väärässä kohdassa voi saada korun ihan eri paikkaan mihin sen olisi pitänyt mennä. Valtavan voiman ja tylpän pään takia se myös turmelee korvan kudoksia ja saattaa alkaa rustottumaan paranemisen sijaan.

Lisäksi puolustan lävistämistä myös sillä, että lävistysliikkeen henkilökunta on koulutettuja ammattilaisia, sama ei aina päde kultaliikkeen myyjiin. Koulutettu henkilö tietää tarkalleen mitä tekee, ja näin ollen komplikaatioriski on pienempi ja reikien paraneminen on nopeampaa. Lävistämössä korvaa pidetään paikallaan pihdeillä, ja reikä lävistetään juuri oikeaan kohtaan. Ammuttaessa taas itse laite ei kosketa korvia lainkaan, joten pienikin säpsähdys saattaa aiheuttaa korun sijainniksi jotain ihan muuta kuin olisi pitänyt.

Ja lopuksi vielä yksi tärkeä seikka. Lävistämössä korvaan laitetaan kirurgin teräksestä valmistettu harjoituskoru. Korussa itsessään on huomattavasti pidempi tappi, kuin normaalissa korvakorussa mikä ammutaan paikalleen. Pidempi tappi antaa korvalle mahdollisuuden turvota lävistyksen jälkeen, mikä myös edesauttaa paranemista merkittävästi.

Hygieniaan en ota sen enempää kantaa, sillä minulla on hyvin vahva luotto siihen että kummassakin paikassa siitä pidetään huoli. Itsekin aikanaan omistin 17 lävistystä, ja tiedän että lävistysliikkeet ovat turvallisia. Niin uskon myös kultaliikkeissä asian olevan.

Lävistämällä tehtyjen korvakorujen hoito-ohje

  • Vältä saunomista ja uimista ainakin kaksi viikkoa, tai kunnes reiät ovat parantuneet.
  • Puhdista reiät huolellisesti aamuin illoin keittosuolaliuoksella tai desinfiointiaineella.
  • Pyörittele koruja puhdistuksen aikana, että myös reiän sisälle jäänyt veri tai kudosneste tulee ulos.
  • Suihkun jälkeen huuhtele korvat huolellisesti viimeisenä, ettei niihin jää sampoo- tai hoitoainejäämiä. Kuivaa korvat myös hyvin pyyhkeellä mistä ei lähde nukkaa.
  • Vältä nukkumista kyljellään, jos mahdollista.
  • Pitkiä hiuksia kannattaa pitää kiinni, ettei hiukset jää kiinni koruun ja aiheuta nykäsyjä (se on kivuliasta).
  • Lapselle kannattaa muistuttaa, ettei koske likaisilla käsillä koruun.
  • Koruun ei muutenkaan kannata koskea kuin puhdistuksen yhteydessä.
  • Näillä ohjeilla meillä parani lävistykset viikossa.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Lapsen korvakorut kannattaa ottaa lävistysliikkeessä + hoito-ohje!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X