Lasten ekat kaverisynttärit – poimi helpot herkut juhlapöytään!

Sunnuntaina juhlimme lastemme ensimmäisiä kaverisynttäreitä. Lapsillani on vain kuukausi väliä synttäreissä, joten laiskuuttani päätin järjestää heille yhteiset juhlat. Lapseni aloittivat päiväkodin viime elokuussa ja vuoden mittaan kumpikin on saanut omia ystäviä. Oli ihana juhlistaa heitä molempia ja nähdä miten päiväkotiryhmä on niin yhteenhitsautunut jengi.

Omat lapseni mukaanluettuna meillä juhli kaikkiaan 13 pientä vierasta. Reilu sata neliötä alkoi tuntua hetkittäin hyvin pieneltä, kun pienet jalat tömisivät ylä- ja alakerran väliä edes takaisin. Silti juhlat olivat ihanat ja kaikki meni hyvin.en kaver

Vaikka ajatukseni tarjottavista oli suunniteltu etukäteen helpoiksi ja minimalistisiksi, minun luonteeni kuitenkin puski edellisenä iltana pintaan ja keittiössä valmistui monennäköistä herkkua niin aikuiseen kuin lastenkin makuun. Tein varmuuden vuoksi herkkuja myös aikuisille ja kutsuin samalla lasten vanhempia istumaan kahville kun hakivat omiaan pois. Oli mieletöntä tutustua myös heihin ja sopia leikkitreffejä kesälomalle.

Kaikki tämän postauksen reseptit tulen julkaisemaan piakoin. Teen niistä omat postauksensa että ne löytyvät jatkossakin helposti. Lasten herkkupöydän antimet kuitenkin laitan tähän.

Aion tehdä kakkuja lapsille, kun kutsumme isovanhemmat ja kummit kahville, mutta kaverisynttäreille en niitä lähtenyt loihtimaan, sillä kokemus kertoo, ettei kakut uppoa pieneen väestöön.

Helpot herkut vähentävät stressiä

Meillä oli tarjolla suolaisina paloina coctailpaloja, eli coctailtikkuja, missä oli viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, lihapullia, nakkeja ja juustoa. Lisäksi oli kurkku- ja porkkanatikkuja sekä dippikastiketta. Ostin myös sipsejä, keksejä ja karkkia. Lapset tekivät itse ropsauksia, eli riisisuklaata. Sen tekeminen on niin helppoa, ettei äitiä pahemmin kaivattu. Täti kuitenkin valvoi valmistusta ja siivosi jäljet.

Lisäksi varastin Munakoisoni ja Minä – blogin Jasminelta idean jätskibuffetista, mikä oli suunnaton hitti. Ostin siis muutaman litran erimakuisia jäätelöitä. Jokainen sai koota oman annoksensa mihin sai valita suklaa- tai toffeekastikkeen, kermavaahtoa, erilaisia namuja tai strösseliä. Kokeneimmat jätskinsyöjät valitsivat annoksensa kaikilla mausteilla. Jätskibuffa oli kyllä paras idea ikinä ja lapset pitivät siitä hurjan paljon (Kiitos Jasmin!!!).

Juhlat olivat kaikenkaikkiaan ihanat. Lapset ovat onnensa kukkuloilla, samoin minä. Mikään ei tee äitiä onnellisemmaksi, kuin onnelliset lapset!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Lasten ekat kaverisynttärit – poimi helpot herkut juhlapöytään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X