Lempeän tulinen kana-kookoskeitto!

Tuli fiilis että nyt tekee mieli kana-kookoskeittoa. Niinpä kaivelin kaapista kaikki ainekset mitkä tähän sopivat, tyhjensin siis kaapinjämät tähän yhteen keittoon.

Keittoon tuli broilerin ja kookoskerman lisäksi paljon kasviksia ja isohko määrä valkosipulia ja inkivääriä. Jos nämä eivät ole sinun lemppareitasi, suosittelen käyttämään niitä vähemmän. Olen jostain syystä viime aikoina rakastunut yksikyntisiin valkosipuleihin. Niiden maku on samaan aikaan pehmeämpi ja voimakkaampi kuin tavallisten valkosipuleiden.

Vaikka käytän niitä paljon ruoanlaitossa ne sopivat erinomaisesti myös tuorejuuston sekaan jolloin saat ihanan valkosipulilevitteen.

Koleat syyspäivät ovat parhaita päiviä lempeän tuliselle keitolle. Kannattaa testata!

Lempeän tulinen kana-kookoskeitto

  • 350 g broileria
    (seesam-öljyä paistamiseen)
  • 2-3 yksikyntistä valkosipulia
  • Peukalon kokoinen pala inkivääriä
  • 4 minipaprikaa
  • Pieni kesäkurpitsa
  • 4 pientä porkkanaa
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 kasvisfondia
  • 3 dl herne-maissi-paprikaa
  • 1 dl silputtua kevätsipulia
  • 1 prk (400 g) kookoskermaa
  • 90 g nuudeleita
  • Limeä lohkoina
  • Chiliä oman maun mukaan
  • 1 l vettä

  1. Pilko kasvikset ja paista kana.
  2. Lisää kaikki muut kasvikset kanan joukkoon, paitsi herne-maissi-paprikaa, lime ja kevätsipuli ja kuullota.
  3. Lisää currytahnaa ja sekoita.
  4. Kaada päälle vesi ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  5. Lisää herne-maissi-paprikaa ja nuudelit ja anna kiehahtaa pari minuuttia.
  6. Lisää kookoskerma ja kiehauta.
  7. Lisää lopuksi kevätsipuli ja nauti keitto hyvän leivän ja keiton päälle puristetun limen kanssa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Lempeän tulinen kana-kookoskeitto!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X