Lindströmin pihvit

Kyselin vinkkejä mitä tehdä jauhelihasta, sillä tuntuu että meillä on pyörinyt samat ruoat vuodesta toiseen. Useampi ehdotti Lindströmin pihvejä ja niitä päätinkin tehdä. En ole tainnut näitä syödä sitten lapsuuden ja olin jo kokonaan unohtanut näiden herkkujen olemassa olon.

Pihvejä jäi vielä seuraavaankin päivään ja heitinkin meidän aikuisten pihvien päälle aurajuustoa, ennen kuin kuumensin ne uunissa. Pihvien kanssa meillä oli perunaa ja kirvelillä maustettuja höyrytettyjä kasviksia.

Tämä jää kyllä jatkossa listalle, sillä näiden tekemisessä ei ole yhtään sen enempää vaivaa kuin peruspihveissäkään.

Lindströmin pihvit, 4 annosta

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 pss ranskalaista sipulikeittoa
  • 1 rkl Santa Maria jauhelihamaustetta
  • 3 rkl korppujauhoja
  • Reilu desi punajuurisuikaleita
  • (aurajuustoa)
  1. Sekoita kulhossa kermaviili, sipulikeitto, jauhelihamauste ja korppujauhot. Anna niiden turvota hetki.
  2. Sekoita joukkoon jauheliha.
  3. Muotoile massasta palloja ja sulje niiden sisään punajuuria. Litistä pihveiksi.
  4. Voit lisätä halutessasi Aurajuuston joko pihvien sisälle, tai sulattaa sitä niiden päälle 5 minuuttia ennen kuin otat ne ulos uunista. Aurajuuston voi myös jättää kokonaan pois.
  5. Paista pihvejä 25 minuuttia 200°c uunissa, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja ovat sisältä kypsiä.
  6. Tarjoile perunoiden, muusin tai kasvisten kanssa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Lindströmin pihvit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X