Lohturuokaa keventäjille: Perinteiset mättöruoat kevyemmin!

Alkuvuosi on hyvinvoinnin aikaa. Jouluun kuuluu lepo, syöminen ja oleilu, jonka jälkeen tekee mieli keventää ja luvata itselleen jotain parempaa tulevaksi vuodeksi. Minä en ole poikkeus. Tuhtien ja ihanien perinneruokien jälkeen keho suorastaan huutaa kasvissosekeittoa, ja minä ainakin jojoilijana aion ottaa siitä fiiliksestä kaiken ilon irti.

Keventäminen kuitenkin on kivempaa niin, että syöty ruoka antaa mielihyvää. En ikinä enää aio sortua pikadieetteihin enkä nutrauspuuhiin. Kaikki on kokeiltu, eikä niistä loppupeleissä juuri hyötyä saatu kuin hetkellisesti.

Kun syöty ruoka on kaunista ja herkullista, sillä jaksaa pitempään. Siksi listaankin tähän arkistojen kätköistä omia lempireseptejä, missä olen muokannut perinteisistä lohturuoistani keventäjälle sopivia versioita. Toivottavasti sinäkin löydät listalta uusia lemppareita!

Lohturuokaa keventäjille

Ensimmäinen ja vuoden 2016 suosituin postaukseni oli otsikolla TappoMättöMässy-PIZZA 250kcal!  En ihmettele sen suosiota lainkaan, sillä pizza on äärettömän hyvää, siinä on paljon täytteitä, mutta vähän kaloreita. Jokaisen keventäjän unelma siis!

300 kCal Chili sin Carne on ihanan tuhti lounas. Vaikka ateriassa on hieman jopa valkoista jasminriisiä, ei kalorit nouse kovin korkealle ja papupohjainen pataruoka pitää nälän poissa pitkään. Vielä kun riisin vaihtaa tummaan tai jättää kokonaan pois, tippuu energiamääräkin, mutta ruoka on silti maukasta ja täyttävää.

Miltä sitten kuulostaa burgeri, missä on vain 230 kCal? Kuivalta, jos minulta kysytään. Mutta sitä sen ei tarvitse olla. Salaattiburgeri vie nälän siinä missä tavallinenkin, ilman että hiilariähky surettaa jälkeen päin. Burgerissa on samat elementit kuin tavallisessa hampurilaisessa ja hyvin valittu pihviliha pitää nälän poissa. Silti se sopii herkutteluun vaikka joka päivä!

Minä rakastan TexMex -ruokaa, ja tortillat ovat yksi lemppareistani. Näissä tortilloissa on makua ja potkua, ne täyttävät mahan helposti ja mikä parasta, annoksessa on vain 180 kCal! Taidankin tietää mitä tänään on ruokalistalla…

Sitten vielä on huijarin pasta bolognese! Pasta on aina ollut minun heikkouteni yhdessä perunan kanssa. Ja juustot kolmantena! Mikään ei ole ihanampaa kuin tomaattinen tai kermainen pasta kylmän ja rankan työpäivän jälkeen! Huijarin Bolognesessa maku on yhtä hyvä kuin perinteisessäkin, mutta energiaa siinä ei ole lähellekään niin paljon! Tälle myös vahva suositus!

Jälkkäriksi vielä neljän raaka-aineen sorbettia, ja näin saatiin monta ateriaa, masut täyteen ja hyvä fiilis ilman turhaa energiaa! Ihanaa alkuvuotta kaikille!

Ps. Jos sinäkin rakastat keittoja yhtä paljon kuin minä, kurkkaa vielä tämä: Tässä on minun lempireseptini 16 erilaiseen keittoon!

Kommentit

Kommentoi juttua: Lohturuokaa keventäjille: Perinteiset mättöruoat kevyemmin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X