Maailman paras perunasalaatti (maidoton, munaton)

Äiti teki viime syksynä maailman parasta perunasalaattia. Resepti on todella helppo, ja salaatin kastikkeeksi tuleva superhelppo ”majoneesi” on yllättäen vegaaninen, joten se sopii monille.

Jos lähipiirissä on joku omenalle allerginen, voi omenan vaihtaa viinirypäleisiin. Salaatti on helppo valmistaa ja se on kaikkein parasta kun sen tekee uusista perunoista. 

Suosittelen lämpimästi testaamaan, tähän jää helposti koukkuun! 

Maailman paras perunasalaatti 

  • 800 g perunoita
  • 2 omenaa
  • 2 maustekurkkua
  • 1 purjo tai kevätsipulia
  • 1 rkl kapriksia
  • Kastike:
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • valkopippuria (mustapippuria)
  • Ripaus sokeria 

  1. Keitä perunat kypsiksi ja jäähdytä heti kylmässä vedessä. 
  2. Pilko salaatin muut ainekset pieniksi ja lisää reilusti lohkotut, jäähdytetyt uudet perunat joukkoon.
  3. Tee majoneesi mittaamalla kastikkeen ainekset korkeaan kuppiin. Pyöräytä ainekset sauvasekoittimella sekaisin. Lisää tarvittaessa öljyä, se paksuntaa seosta.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria. 
  5. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli. 
  6. Koristele salaatti kevätsipulilla. 

Kommentit

Kommentoi juttua: Maailman paras perunasalaatti (maidoton, munaton)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X