Tämä piirakkapohjaresepti on opittu koulussa. Se on erään opettajamme puhtaasti nerokas luomus ja siksi kysyinkin luvan saada jakaa tämän teille, sillä tästä yksinkertaisemmaksi ei piirakkapohjan teko mene. Sen lisäksi että tässä on vain kolme ainesosaa, tämä on erittäin helppo resepti oli sitten aloittelija tai konkari.

Piirakkapohjasta tulee aina sopivan mehevä ja sopivan rapea. Se itsessään maistuu hyvälle ja kun kerran opettelet tämän et jatkossa välttämättä tarvitse muita reseptejä.

Koulussa kun tehdään kiloista näitä, käytämme yleiskonetta, mutta testasin tämän itse pariinkin otteeseen kotioloissa ja huomasin, että tämän saa tehtyä käsinkin muutamassa minuutissa.

Reseptin keskeinen idea on, että jokaista kolmea ainetta on aina saman verran. Yksi osa kaikkea. Mitään mausteita tähän ei tarvitse, sillä tämä maistuu itsessään hyvälle ja loppu maku tuleekin sitten täytteestä.

Tein viikonloppuna kasvispiirakan fetalla ja nämä kuvat ovat siitä projektista peräisin. Laitan myös kyseisen kasvispiirakan ohjeen tähän, sillä se oli taivaallisen hyvää ja suosittelen kokeilemaan sitä.

Tein kasvispiirakan Muumivuokaan jonka halkaisija on n. 28 cm – jos teet peltipiirakan, suosittelen tuplaamaan annoksen.

TARVITSET (28 cm vuokaan):

100 g Voita
100 g Vehnäjauhoja
100 g Juustoraastetta (Itse käytin emmentalia, sillä siinä on ihanan voimakas maku)

  • Pehmennä voita 5 – 8 sekuntia mikrossa.
  • Lisää kaikki aineet kulhoon ja sekoita niin kauan, että kaikki on täysin sekaisin.
  • Siirrä jääkaappiin 10 – 15 min ajaksi lepäämään.
  • Voitele vuoka ja kuumenna uuni.
  • Taputtele pohja käsin vuokaan ja täytä haluamallasi täytteellä.
  • Kasvispiirakka oli uunissa n. 200 C ja 35 min. Täytteestä riippuen kannattaa katsoa mikä aika on sopiva.

KASVISFETAPIIRAKKA:

1 annos piirakkapohjaa.

  • Tee kuten yllä on neuvottu

1 Punasipuli suikaleina
1 Kesäkurpitsa paloina
1 Paprika paloina
½ Parsakaali nuppuina
+ mitä tahansa kasviksia
1 pkt Fetaa
2 dl Kermaviiliä
2 Kananmunaa
1 tl Suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl Valkopippuria
1 rkl Tuoreita tai kuivattuja yrttejä (basilika, oregano, timjami, kirveli…)
Juustoraasteen jämät, jos niitä jäi sekä halutessasi oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia

  • Pilko kasvikset ja freesaa pannulla niin että ne ovat al dente – lähes kypsiä.
  • Kaada kasvikset ja levitä piirakkapohjan päälle.
  • Vatkaa kermaviili, munat ja mausteet kevyesti ja kaada piirakan päälle.
  • Heitä pinnalle oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, murusteltu feta ja juustoraaste.
  • Paista uunissa 200 C n. 35 min.