Maalaisromanttinen keittiö + Helppo DIY ohje ikkunatauluun!

006

Sisustuksessa minä rakastan valkoista, vaaleanpunaista, harmaata ja maalaisromantiikkaa. Olen jo pitkään haaveillut vaaleasta kodista, jonka sisustus huokuu rauhaa ja rustiikkia. Kotia sisustaessamme päädyimme kuitenkin tummiin väreihin, kun ajattelimme niiden antavan enemmän anteeksi pienten lasten aiheuttamat sotkut. Se oli virhearviointi, koska mustassa kaikki sotkut näkyy yhtä hyvin, tai jopa paremmin, kuin mitä valkoisessa.

Julkaisin olohuoneemme muodonmuutoksen syksyllä ja se on edelleenkin samanlainen, eli puna-musta värimaailmaltaan. Makuuhuoneessamme sen sijaan maalaisromantiikkaa on tullut tapailtua jonkin verran, mutta nyt on aika näyttää teille, miten keittiömme on saanut maalaisromanttisen muodonmuutoksen.

 ENNEN:

002

Nuo siniset Vallilan verhot sopivat todella hyvin entiseen asuntoomme. Sen keittiö oli paljon valoisampi ja tilavampi, kuin tämä nykyinen. Täällä verhot tuovat jopa synkkää ilmettä. Keittiön pöydän pinnan DC-fix on palvellut meitä hienosti jo vuoden, nyt alkaa päädyt kuitenkin repsottaa sen verran, että kalvo olisi hyvä vaihtaa jo. Takaseinällä näkyvät ruusu -sisustustaulut olen ostanut 16 -vuotiaana Tiimarista, kun muutin ensimmäisen kerran omilleni. Ne ovat seuranneet minua ympäriinsä ja näköjään edelleen löysivät paikan seinältä. Pidän turkoosista ja petrolin sinisestä väreinä, mutta tähän asuntoon ne taitavat ikävä kyllä olla liikaa.

JÄLKEEN:

001

006

Takaseinältä siis lähti ruusutaulut eläkkeelle ja tilalle tuli vanha ikkunankarmi. Sain ikkunan sukulaisiltani, joilta saan muutenkin usein kaikkea ihanaa, tuunaukseen tarkoitettuja juttuja projektejani varten. Tämän ikkunan on aika patinoinut jo valmiiksi, minä ainoastaan pyyhin lasin puhtaaksi ja viimeistelin. Ja siitä tuli tosi kaunis.

009

Keittiön lamppu oli minun ensimmäinen kokeiluni suodatinpussiruusuista. Maalasin ruusujen reunat vesiväreillä, mutta niistä tuli ehkä liian pinkit. Nyt odottelen inspiraatiota, että saan muutettua ja jatkettua lampun niin, että olen tyytyväinen siihen.

010

Tigerista ostin viime viikolla kolmeosaisen metallisangon, mihin sain haarukat, veitset ja lusikat kauniisti keskelle pöytää. Nyt ne ovat siinä aina valmiina ja keittiön kaappeihin sain lisää tilaa leivontavälineille.

011  012

Servetit ja pöytäliina on Greengaten Abelone-sarjaa ja ne olen ostanut joskus kauan sitten jostain sisustuskaupasta. Servettiteline löytyi Amanda B:n alekorista Kuopiosta.

013

Perintömaitotonkka on osana sisustusta ja Chilikin on laitettu jo itämään.

014

015

DSC_0299

Taulu on myös ensimmäisiä ostoksiani omaan kotiin, kun aikanaan muutin. Kyltit on saatu lahjoiksi. Pienet roikkuvat sydämet ostin Jyväskylästä varmaan 10 vuotta sitten. Ne ovat käteviä seinällä, kun niihin saa vaihdettua kuvia ja kortteja vuodenaikojen mukaan.

OHJE IKKUNATAULUUN:

DSC_0264

Ikkunassa oli yksi lasi, joten siihen tilasin Browniesin ohjeen sisustustarrana. Liimasin tarran ohjeiden mukaan paikalleen.

DSC_0265 (2)

DSC_0281

Toiseen aukkoon kiinnitin nitojalla kaksi pätkää juuttinarua ja laitoin suloisia kortteja roikkumaan minipyykkipojilla. Ikkunan pokiin en siis ole koskenut, ne ovat alkuperäisessä kunnossaan ja minusta kauniit sellaisenaan.

DSC_0282

DSC_0283

 

 

Kommentit (4)

Eipä taida tässä asunnossa asua mies. Tai jos asuu niin ei viihdy.

Kyllä asuu ja pakko on viihtyäkin 😀
Se menee meillä niin, et heti kun hän haluaa alkaa sisustamaan, niin saa täysin vapaat kädet tehdä mitä ikinä tahtoo tälle kodille. Mutta niin kauan kun häntä ei kiinnosta miltä kotona näyttää, niin minä päätän siitä 🙂

Kaunista, ja kyllä ne miehetkin tykkää kauniista asioista, tosi mies ei myönnä, mutta kyllä meillä mies kertoo jos ja kun tykkää oikeesti..ja samaa meillä on mies saanu sanoa mitä ja miten haluaa kodissa olevan, vaan eipä hän puutu..Mullakin vapaat kädet, kerran mietin ääneen et millä värillä maalaisin tupakaapin..sinä hymäilin et entäs jos jollakin kivalla sävylla, mies kuunteli ja tokaisim valkoiseksi se maalataan, no kesällä vasta voin maalata kun sisällä ei voi hiota, joten sitten siitä tulee valkoinen 🙂
Kivoja ideoita sinun kotona..Tykkään kovasti 🙂

Voi kiitos! Ja just noin se menee 🙂 <3

Kommentoi juttua: Maalaisromanttinen keittiö + Helppo DIY ohje ikkunatauluun!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X