Grillattu ananas! – Täydellinen jälkiruoka!

grillattu ananas grillattu ananas

Grillikausi on alkanut. Silmiin syöksyy joka paikassa toinen toistaan herkullisempia grillikauden herkkuja. Lihoja, burgereita, kasviksia ja juustoja. Jopa grillattavia pizzoja. Suomen kesä on lyhyt ja siitä täytyy nauttia täysillä.

Me kutsumme jonkin verran kavereita ja sukulaisia kesäisin grillailemaan. Ja kun vieraat on kutsuttu syömään, täytyy olla myös jälkiruokaa. Monesti näen paljon vaivaa jälkiruoan suunnittelun ja valmistamisen kanssa, sillä se on se koko aterian kruunu. Se on se, mistä jää mielikuva onnistuneesta ateriasta.

Juustokakut lasissa, kakut, piirakat ja muut herkut on vuosien mittaan kokeiltu erilaisilla variaatioilla. Myös rahkat ja smoothiet, sekä hedelmäsalaatit ovat tuttuja juttuja. Oli aika siis kokeilla, miten jälkiruoka onnistuisi grillattuna. Päädyin kokeilemaan ananasta. Meillä ananas on usein osa vartaita, tuomassa makeutta kanan, kasvisten ja muiden rinnalle. Tällä kertaa eristin tuon tuoreen herkun ja päätin laittaa sen jälkiruoaksi.

TOIMI NÄIN: Yhdestä tuoreesta ananaksesta saa 8 grillattua jälkiruokaa. Ananaksesta siis leikataan pohja ja hattu irti, ja sitten se leikataan pystysuunnassa kahdeksaan osaan. Jokaiseen osaan jää pala kuorta. Kuoren ja lihan väliin kannattaa tehdä pitkät viillot niin, että kuori jää kiinni vain aivan pikkuisen lihaan. Myös lihaan kannattaa tehdä viiltoja, sillä tuore ananas on kypsennettynäkin hieman hankalaa saada lusikalla palasiksi. Sitten vain palaset grilliin. Niitä grillataan miedolla lämmöllä niin kauan, että pinta saa hieman väriä ja liha kypsentyy pehmeäksi.

Annokset voi tarjoilla kuten meillä: Pala vaniljajäätelöä, tuore mansikka ja suklaakastiketta tai sulaa suklaata. Jälkiruoka on suloisen makea, helppo ja nopea valmistaa ja taivallisen hyvä päätös loistavalle aterialle.

Ja tätähän voi varioida loputtomiin. Ananaksen pinnalle voi paiston aikana heittää muscovado- tai fariinisokeria ja näin saat karammellimaisen pinnan. Rahkaa, minttua ja kookosta sekoittamalla saat ihanan raikkaan lisukkeen ananakselle. Vain mielikuvitus on rajana!

Kommentit

Kommentoi juttua: Grillattu ananas! – Täydellinen jälkiruoka!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X