Mämmicookies eli mämmikeksit

Mämmicookiet, eli mämmikeksit ovat jäätävän hyvä tapa hävittää hävikkimämmi ja antaa sille uusi elämä. Keksit ovat mehukkaita, tahmeita ja rapeita. Lisäksi ne maistuvat myös niille joille mämmi ei ehkä muuten ole suurta herkkua.

Mämmistä jää vain pieni maltainen maku, joka tuo kekseille ryhtiä ja pientä hapokkuutta. Nämä keksit ovat pala taivasta! Lisäksi ne on helppo ja nopea tehdä, joten kannattaa testata heti! 

Mämmicookies, 15 isoa keksiä

  • 500 g Mämmiä
  • 100 g Voita
  • 1 kananmuna 
  • 2 dl jauhoja
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 2 rkl appelsiinin mehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 200 g taloussuklaata

  1. Rouhi suklaa pieniksi paloksi ja raasta appelsiini. 
  2. Sekoita mämmi, muna ja voisula keskenään. 
  3. Lisää joukkoon suklaa, appelsiininkuoriraaste, appelsiinimehu ja sokerit, ja sekoita hyvin. 
  4. Sekoita kuivat aineet huolellisesti joukkoon. 
  5. Lusikoi seos leivinpaperille kököiksi. Jätä leviämistilaa. 
  6. Paistaa 200 C n. 20 min. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä. 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Mämmicookies eli mämmikeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X