Tämä kakku on nopea ja helppo valmistaa ja väittäisin että on kevyempikin, kuin tavalliset juustokakut. Valmistamiseen meni kaikkiaan 20min ja hyytymiseen 3h. Itse kuitenkin tekisin edellisenä iltana valmiiksi, niin on varmasti hyytynyt aamuun mennessä. Alun perin minun piti tehdä juustokakku, mutta unohdin kaupassa koko jutun, joten väsäsin kakun niistä aineista mitä sattui kaapeista löytymään. Hyvä niin, sillä tämä hakkaa juustokakut mennentullen!
TARVITSET:
Irtopohjavuoan
200g Digestivekeksejä
75g Voita
n. 1 l Tuoreita mansikoita
Dr Oetkerin Mansikanmakuinen Kakkumousse
2,5 dl Rasvatonta maitoa
250g Turkkilaista jogurttia
1tl Vaniljauutetta tai 3 tl Vaniljasokeria
3 dl Mansikkamehukeittoa
4+5 Liivattetta
2+2 rkl Vettä
(Sokeria maun mukaan)
KORISTELUUN:
Muutama tuore mansikka
muutama pala suklaata
Orvokkeja
Murskaa keksit ihan pieneksi ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä odottamaan jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan. |
Valmista kakkumousse ohjeen mukaisesti: vatkaa 2,5dl maitoa moussejauheen kanssa. Ota vuoka jääkaapista ja täytä tuoreilla mansikoilla pohja. |
Lavitä mousse mansikoiden päälle ja siirrä hyytymään hetkeksi jääkaappiin. |
Kommentit
Kommentoi juttua: Mansikka-jogurttikakku