Mansikkakuohuviinistä jälkiruokia – Poimi reseptit!

Kaupallinen yhteistyö: .

jälkiruoka kuohuviini

Kaupallinen yhteistyö Grandma’s Strong Strawberry

Pääsiäinen on takana päin ja edessä on vappu, joka starttaa kevään ja kesän juhlakauden. Vappu on perinteisesti ilon, auringon ja hyvänmielen juhla, johon kuuluu erottamattomasti erityisen hyvä ruoka, yhdessä olo ja tietenkin kuohuviini.

Vappuun kuuluu piknikit ja brunssit. Vappuna syödään perunasaalaattia ja nakkeja, ja jälkiruokana on perinteitä vaalien nautittu simaa ja munkkeja. Ainakin meillä.

Skumpalla kilistäminen on ollut myös iso osa vappua suomalaisilla. Kilistelyn lisäksi skumppa taipuu ihanasti aikuisten jälkiruokiin ja siitä saa myös herkullisia coctaileja ja sorbetteja.

Pääsin testaamaan uutta Grandma’s Strong Strawberry -kuoharia osana jälkkäreitä ja nämä mitä tein, olivat taivaallisen herkullisia. Molemmat näistä jälkiruoista on myös helppo tehdä niin, että ne saa kätevästi mukaan piknikille!

Toinen jälkiruoista oli mansikkainen smoothie, mikä pakastettuna palvelee myös sorbettina ja toinen taas marjainen hyytelö. Kumpikin toimi erinomaisesti makunsa puolesta, mutta kerron nyt jo etukäteen, että Grandma’s Strong Strawberry -kuohari on todella vahvaa ja jälkiruokiin oli tämän takia vähän pakkokin lisätä sokeria.

Kuohuviinissä on prosentteja peräti viisitoista ja ilman sokeria jälkiruoissa maku oli erittäin vahva. Sellaisenaan juotuna se maistui ihanalle, mutta näissä jälkiruoissa maku korostui voimakkaasti. Toisella kerralla kun makeutta oli lisätty, oli maku parempi kuin erinomainen.

Suosittelen Grandma’s Strong Strawberry -kuoharia sellaisenaan ja vielä enemmän suosittelen kokeilemaan näitä seuraavia reseptejä jälkkäriksi aikuiseen makuun. Jälkkärit ovat yllättävän raikkaita ja kevyenmakuisia, joten ne sopivat erinomaisesti myös grilliruoan jälkeen keventämään oloa!

Grandma’s Strong Strawberry -marjahyytelö (2 annosta)

  • 3 dl Grandma’s Strong Strawberry -kuohuviiniä
  • 4,5 Liivatelehteä
  • ½ dl Sokeria
  • ½ dl Vettä
  • Tuoreita marjoja ja tuoretta minttua
  1. Liota liivatteita 7 minuuttia kylmässä vedessä.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri niin, että saat aikaiseksi siirapin.
  3. Valuta liivatteista vesi ja lisää ne kuuman siirapin joukkoon. Anna jäähtyä pieni hetki.
  4. Pilko marjoja pienemmäksi ja ota mintusta lehtiä erilleen.
  5. Laita marjat ja mintut laseihin.
  6. Sekoita kuohuviini hieman jäähtyneen siirapin sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Anna kuplien hieman laskea ja kaada seos laseihin marjojen päälle.
  8. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  9. VINKKI: Jos teet näitä piknikille, voit tehdä ne annoksiksi kertakäyttömukeihin.

Grandma’s Strong Strawberry -mansikkasmoothie tai -mansikkasorbetti (2 annosta)

  • 5 dl Grandma’s Strong Strawberry -kouhuviiniä
  • 4 dl Pakastemansikoita
  • 1 rkl Sokeria
  • Purkkikermavaahtoa
  • Reilu kourallinen minttua
  • Halutessasi jääpaloja
  1. Laita kaikki muut ainekset paitsi kermavaahto blenderiin ja aja sileäksi.
  2. Kaada laseihin, pursota kermaa päälle, koristele ja nauti.
  3. VINKKI: Seoksen voi myös kaataa kulhoon ja pakastaa muutaman tunnin ajan, jolloin smoothiesta tulee herkullinen sorbetti! Kerma kannattaa laittaa sitten valmiin sorbetin päälle.

X