Vielä saa tuoreitakin mansikoita kauppojen hevi-osastolta. Ja sekös minua riemastuttaa. Olen huomannut että syksyn kanssa on sama juttu kuin ensilumenkin, se yllättää tulollaan joka vuosi. Keskityin kesällä säilömään kaikki marjat niin kiireellä, ettei meillä oikein tuoreista ehditty nauttimaankaan. Mutta kiitos supermarkettejen, vielä ehtii maistamaan pienen palan kesää.
Tämä jälkiruoka on todella nopea tehdä, sen maku ja koostumus on samaan aikaan sekä samettinen että rapea. Lahjomaton kaksivuotiaani sanoi ne sanat mitä harvoin kuulen ”Äitii, NAM!!”. Hän on kovin… Sanotaanko vaikka ruokakriittinen. Keneen lie tullut?
TARVITSET (5 hlö)
300g Turkkilaista jogurttia
5-8 kpl Kaura- tai digestivekeksejä
½ tl Vaniljauutetta (tai 1,5 tl vaniljasokeria)
Kinuskia
Tuoreita mansikoita (Tai kirsikoita/mustikoita/puolukoita/karpaloita/lakkoja/tyrniä tai mitä tahansa marjoja)
Murskaa lasien tai jälkiruokamaljojen pohjalle keksiä muruiksi. Kaada päälle ihan pienesti kinuskia. Sitten pari ruokalusikallista jogurttia ja sen päälle marjoja. Sitten taas keksiä, kinuskia, jogurttia ja pinnalle marjoja. Valmis!
Voit tarjoilla herkun heti tai antaa olla hetken jääkaapissa.
VYÖTÄRÖYSTÄVÄLLISEMMÄN VERSION SAAT NÄIN:
Jogurtin voi korvata rasvattomalla maitorahkalla
Keksit voi korvata myslillä tai muromyslillä tai vaikka leseillä
Vaniljauute sellaisenaan
Kinuskin tilalle joko hunajaa tai kaloritonta karamellikastiketta (jota voi ostaa terveyskaupoista)
Ja sitten niitä tuoreita marjoja
Kommentit (2)
Kokeillaan!
Kerro sitten ihmeessä, että mitä makuraati oli mieltä 🙂
Kommentoi juttua: Marjainen jälkiruoka (ja laihduttajan versio)!