Meidän juhannuksen menu 2020 – Poimi ideat ja reseptit!

Tänä vuonna minä odotan juhannusta enemmän kuin koskaan aiemmin. Tähän asti läpi elämäni olen viettänyt lähes jokaisen juhannuksen maalla. Joko äidin luona, mökillä tai jonkun kaverin mökillä. Juhannukseen on kuulunut oleellisesti sauna, hyvä ruoka ja kiireettömyys. Muutamia poikkeuksiakin on mahtunut vuosien varrelle, mutta ne ovat vain vahvistaneet minulle sen että perhe, yhdessä olo ja kiireetön aika ovat juhannuksen vietossa tärkeintä.

Viime vuodet omien lastemme syntymien jälkeen olemme viettäneet pääsääntöisesti äitini hoivissa. Äidin luona on paljon tilaa kaikille ja sinne meneminen on ollut helppoa. Tämä vuosi tuo kuitenkin poikkeuksen, sillä päätimme kokoontua koko perheemme voimin meille. Kaikille mukaan tulijoille ei ollut itsestään selvää muuttaa kurssia, ja tulla juhannukseksi kaupunkiin, mutta toisaalta kaupungit ovat nyt tyhjiä kun muut ovat maalla, joten tänne varmasti mahdutaan hyvin.

Koska tänä vuonna minä emännöin, on selvää että olen suunnitellut juhannusmenun etukäteen. Kaikki ovat tuomassa osansa, joten suunnittelu on äärimmäisen tärkeää. Kotiimme kokoontuu oman perheeni lisäksi 7 lähisukulaista, joten myös tilankäyttöä olen pohtinut etukäteen. Kaikille pitää olla oma paikka istua, nauttia, syödä ja olla.

Tähän tekstiin laitan mitä meidän juhannuksen pääruoka menumme pitää sisällään. Jokaisen ruokalajin kohdalla on myös resepti joko linkkinä, tai muuten kerrottuna. Toivottavasti tästä löytyy sinullekin jotain kivaa! Mitä teillä syödään?

Juhannusbrunssi

KYLMÄT RUOAT:

Vihreä kesäsalaatti
Pastasalaatti

Perunasalaatti uusista perunoista (Vegaaninen)

Ukin savustamaa lohta

Croisantteja ja raparpericurdia
Sämpylöitä
Karjalanpiirakoita
Itse tehtyä voita kevätsipulilla (Pihvienpäälle)
Valkosipulituorejuustoa
(Tuorejuustoa, tuoretta valkosipulia omalta maalta ja ripaus suolaa)

LÄMPIMÄT RUOAT:

Hyrskyperunat
Aioliperunat
Uudet perunat

Possupihvejä grillattuna
Hirvipihvejä grillattuna
Makkaraa
Minimunia paistettuna

JÄLKIRUOKA:

Hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä ja marjoista
Maisemakahvilan raparperipiirakka
Vaniljajäätelöä

Kommentit

Kommentoi juttua: Meidän juhannuksen menu 2020 – Poimi ideat ja reseptit!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X