MELONISALAATTI

Tein viime syksynä poikani nimiäisiin muun ruoan ohelle meloonisalaatin. Tämä salaatti oli tarjolla muiden salaattien tavoin ruokapöydässä, mutta raikkautensa ja makeutensa puolesta tämä sopii syötäväksi vaikka hedelmäsalaattina jälkiruokapöydässäkin. Salaatin voi tehdä monella tapaa ja vesimeloonia kaivertamalla sille saa mukavan ja näyttävän tarjoiluastiankin samalla. Kuvassa salaatti näyttää kovin keltaiselta, se johtuu siitä, etten tiennyt olevan myös keltaista vesimelonia, joten semmoinen tuli hankittua vahingossa. Makuun se ei vaikuttanut!

TARVITSET:

½ Vesimeloni
½ Hunajameloni
½ Cantaloupemeloni

 
Lisäksi salaattiin saa ulottuvuutta lisäämällä esimerkiksi:

Suolaiseen salaattiin:
 
Ilmakuivattua serrano-kinkkua tai palvikinkun paloja
Suolaista juustoa, esim. Emmental-juusto/feta
Mozzarellapalloja
Kapriksia

Makeaan salaattiin:
Kirsikoita
Mansikoita
Tuoretta ananasta
Appelsiinin lohkoja
Tai ihan vaikka hedelmäsalaatti-purkin

Itse kaivoin meloniraudalla meloneista palloja ja osan pilkoin ihan kuutioiksi. Piirsin vesimeloniin ensin kynällä kohdat mistä leikata ne vaunujen muotoon ja sitten leikkasin hedelmäveitsellä. Koristeeksi laitoin appelsiinin viipaleet ja kirsikat ”renkaiksi” ja rucolaa salaattikipon etuosaan. Rucola tosin lässähti ennen tarjoilua jo..

Suolaiseen salaattiin leikkaa juusto suuhun sopivaksi kuutioksi ja revi serrano -kinkku paloiksi sekaan. Palvikinkkua käyttäessä kannattaa ostaa valmis pala ja leikata itse kuutioiksi, niin saat juuri sen kokoista palaa kuin tahdot. Kaprikset joukkoon sellaisenaan.

Makeaan salaattiin pilko kaikki hedelmän sopiviksi kuutioiksi ja sekoita! Kannattaa kesäaikaan ainakin pitää ihan loppuun asti jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kommentit

Kommentoi juttua: MELONISALAATTI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X