MINI-MUSTIKKA-VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKUT

Meillä asuu kaksi alle kaksi vuotiasta lasta ja vaikka teen itse suurimman osan ruoista, silti tottuneesti lastenruokahyllyistä tarttuu mukaan hedelmäsoseet. Pitkään olen jojoillut sen välillä että osan aikaa pesen ja säästän purkit myöhempää käyttöä varten, kun taas toisinaan vien purkit lasinkeräykseen. Nyt sitten oltiin taas keräilty purkkeja, kun mieleeni juolahti tosi hauska tapa kierrättää niitä. Valmistin purkkeihin annosjuustokakut! Pieni ja näppärä herkku, jonka jälkeen purkit voi halutessaan heittää lasinkeräykseen, eli tavallaan nämä toimii kierrätettävänä kertakäyttökamana! Annoksesta olisi saanut helposti tehtyä isommankin juustokakun, mutta mielestäni tämä idea oli näppärä, hauska ja vähän erilainen tarjottava kutsuilleni saapuneille vieraille. Tätähän voisi myös soveltaa vaikka häissäkin, kuitenkin purkkien koristelumateriaalit on hyvin sovellettavissa ja vain mielikuvitus on rajana! Tein kahdenlaisia kakkuja, toisissa oli erilainen koristelu, koska kutsuilleni saapui useampi ihminen, joilla oli vauva masussa. Toiset kakut valmistinkin niin, että niihin ei tullut lainkaan liivatetta eikä tuorejuustoa!

TARVITSET (30 kpl):

(Mustikka-valkosuklaa-juustokakut)

Pohjaan;
1pkt Digestive keksejä

100g Voita

Täytteeseen:

1,5 pkt Philadelphia tuorejuustoa

500g Turkkilaista jogurttia

150g Valkosuklaata

4 kpl Liivatetta

5dl Vispikermaa

(Raskaana olevien kakkuihin 2-3 banaania viipaleina jotka on pyöritetty n. 4rkl sitruunamehussa tummentumisen ehkäisemikseksi)

Kiilteeseen:
2 x 500g Pakastemustikoita

0,5dl sokeria

5 Liivatetta

0,5dl vettä

Minä aloitin projektin koristelemalla pestyt purkit. Liimasin kuumaliimalla purkkien yläosaan silkkinauhaa ja rusetteja, sekä pieniä kukkia. Kuumaliiman käytössä kannattaa huolehtia, ettei yhteenkään purkkiin jää niitä ärsyttäviä liima”hiuksia”.

Sitten murskasin keksit hienoksi jauhoksi ja sekoitin niihin sulatetun voin. Laitoin keksi-voi-seokset purkkien pohjalle ja painelin niitä hieman ohuella nuolijalla. Sitten purkit viileään odottelemaan.


Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja sulatettu valkosuklaa. Ota tässä vaiheessa osa purkeista (joihin ei tule liivatetta eikä tuorejuustoa) erilleen ja laita purkkien pohjalle keksimurujen päälle banaaniviipaleita ja jogurtti-kermaseosta. Laita ne jääkaappiin, sillä ne ovat nyt hyytymistä vaille valmiit. Sekoita loppuun kerma-jogurttiseokseen tuorejuusto huolellisesti vatkaamalla. Kiehauta kattilassa 0,5dl vettä (tai sitruunanmehua jos löytyy!) ja lisää huolellisesti puristellut liivatteet ja liuota ne huolella nesteeseen. Valuta liivateneste ohuena nauhana kakkumassan joukkoon samalla sekoittaen/vatkaten hyvin. Ota purkit jääkaapista ja laita kakkumassa pursotinpussiin. Pursotinpussia apuna käyttäen on kaikkein helpointa saada massa purkkeihin siististi.

Laita jäiset mustikat kattilaan 0,5dl veden ja sokerin kanssa ja kuumenna. Älä anna kiehua. Liota liivatteet ja kiehauta pari ruokalusikkaa vettä kattilassa ja laita hyvin puristetu liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos jäähtyneen mustikkakiilteen sekaan huolellisesti sekoittaen. Kun mustikkakiille on jäähtynyt hyvin, ota jääkaapista purkit pöydälle ja laita mustikkakiille esimerkiksi kermakkoon tai muuhun nokalliseen astiaan. Kaada mustikkakiille lusikkaa apuna käyttäen kakkujen päälle ja sitten peitä purkit vaikka elmukelmulla tarjottimen päällä ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. 

Jos kodistaasi löytyy pussin sulkijoita, ne ovat nerokas tapa sulkea pursotinpussin pää siksi aikaa, että saat täytettyä pussin uudelleen. Kiepauta pursotin pussin pää 1,5kertaa sulkijan ympärille ja napsauta kiinni!

Tässä vauvaa odottavien kakkua! Helppo niksi muistaa mikä on mikä, tekemällä purkkiin erilainen koristelu!

 Koristeluvaiheesta kuvaa.


Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: MINI-MUSTIKKA-VALKOSUKLAA-JUUSTOKAKUT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X