Minttu-suklaajälkiruoka kasviteemalla

Kesä ja loma. Tai no muulla perheellä on loma, joten minullakin on ollut enemmän aikaa touhuta keittiössä. Tällä kertaa tehtiin lasten kanssa mehikasviteemaisia jälkkäreitä.

Laseihin laitettiin kerroksittain suklaamuffinia ja minttujäätelöä, päälle suklaarouhetta ja suklaarusinoita, ja lopuksi koristeeksi mehikasvi, minkä tein vaahtokarkkimassasta.

Vaahtokarkkimassa kannattaa tehdä edellisenä päivänä, ja mehikasvitkin voi tehdä hieman aiemmin valmiiksi. Massa kovettuu vähäsen ilman kelmua, mutta makuun se ei vaikuta. Niitä on myös helpompi käsitellä ja maalata hieman kuivuneena.

Tämä on myös helppo toteuttaa esim mökillä, kun aineksia on suhteellisen vähän ja itse mehikasvit voi tehdä kotona etukäteen. Ne säilyvät huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa muutamia päiviä. Myös massan pelkästään voi tehdä etukäteen, sillä se taas säilyy hyvin kelmutettuna yli viikonkin.

Minttu-suklaajälkkäri mehikasviteemalla, 6 kpl

  • 1 annos Vaahtokarkkimassa tällä ohjeella, värjäsin sen vihreällä elintarvikevärillä.
  • Vihreä elintarvikeväri ja elintarvikepensseli
  • Suihkutettavaa helmiäiskakkusprayta
  • 3 Suklaakuppikakkua
  • 5 dl minttujäätelöä
  • 8 palaa maitosuklaata rouheena
  • Suklaarusinoita

 

  1. Tee vaahtokarkkimassa ja anna sen seisoa kelmutettuna yön yli.
  2. Leivo massasta mehikasveja ja maalaa ne elintarvikeväreillä ja – spraylla.
  3. Kasaa laseihin kerroksittain murusteltua muffinia ja jäätelöä.
  4. Laita pinnalle suklaarouhetta ja – rusinoita.
  5. Nosta mehikasvi päällimmäiseksi ja tarjoile heti!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Minttu-suklaajälkiruoka kasviteemalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X