Mitä hyötyä on yhdistää lainat yhdeksi? Vai onko mitään?

Kaupallinen yhteistyö Lainojenyhdistäminen.net -lainavertailusivuston kanssa.

Kun ikää alkaa satelemaan vuosi vuodelta lisää, kotoa on muutettu omilleen ja oma perhekin saattaa olla ajankohtainen, tulee aika jolloin yhtäkkiä huomaa olevansa velkaa. Asuntolaina, opintolaina, autolaina… Lainaa saattaa kerääntyä huomaamatta eri rahalaitoksiin ja pankkeihin kymmeniä ja jopa satojatuhansia. Sen päälle kun pitää rahapussissaan luottokorttia ja lyhentää muita pikkuluottoja kuten puhelimen osamaksuja, kulutusluottoja sun muita, huomaa tarkastellessaan asiaa maksavansa suuria summia pelkkiä korkoja ja kuluja kuukausittain. Tilanne on yleisempi kuin uskotkaan, suomalaisten ylivelkaantuminen on nimittäin ollut kasvussa koko 2000-luvun ajan.

Myös pikavipit ovat yleistyneet kymmenen vuoden aikana merkittävästi. Pikavippi on kätevä minilaina. Saat satasen tai muutaman tilille muutamalla pikkuklikkauksella. Kaikilla ei ole sellaista lähipiiriä jotka voisivat heittää rahaa silloin tällöin velaksi, eikä kaikki halua lähimpiään edes vaivata näillä jutuilla.

Kuitenkin pikavipit ovat pilanneet monien nuorten aikuisten elämän. Ensin otetaan yksi vippi, jos rahaa ei olekaan maksupäivänä, otetaan toinen vippi millä maksetaan ensimmäinen vippi. Pian ollaankin kierteessä minkä katkaiseminen ei olekaan ihan helppoa.

Nämä ongelmat ovat synnyttäneet tarpeen palveluille, joissa voi yhdistää kaikki nuo ns. pikkulainat yhdeksi suureksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on äärimmäisen kätevää, se helpottaa maksukykyä ja auttaa saamaan talouden balanssiin. Kun maksat yhtä isompaa lainaa pois, maksat myöskin vain yhdet korot ja kulut. Näin säästät kuukausittain pääomaa ja saat kuin huomaamatta maksettua lainasi pois.

Hyödyt vieläkin enemmän, kun lasket minkä verran nyt maksat kuluja ja korkoja monista eri lainoista ja pistät sen summan säästöön joka kuukausi. Hyvin nopeasti se kerryttää isonkin summan minkä voi käyttää vaikka matkailuun tai muuhun itselle rakkaaseen harrastukseen.

Mistä tietää miten lainat saa yhdistettyä ja miten se kannattaa tehdä?

Ennen kun lähdet yhdistämään lainojasi, kannattaa lainanmyöntäjät kilpailuttaa. Kirjaat sinne tietosi ja se tarjoaa sinulle edullisimman lainan tarpeisiisi. Tiesitkö muuten että kuluttajalainoja koskeva laki uudistui 1.9.2019? Uuden kuluttajansuojalain takia vanhat lainat kannattaa kilpailuttaa muutenkin, sillä ennen uudistusta lainojen suurin sallittu todellinen vuosikorko oli 50%, kun nyt suurin sallittu viitekorko on vain 20%. Pelkästään tämän asian huomioiminen ja korjaaminen saattaa säästää merkittävän määrän rahaa kuukaudessa.

Kilpailuta siis pikkuluotot yhdeksi lainaksi ja säästä joka kuukausi rahaa.

Kommentit (2)

Lainojen yhdistämisen hyödyn eli säästön voi helposti mitata. Kannattaa hakea lainaa lainojen kilpailuttajapalveluiden kautta, koska se on ilmaista, eivätkä saadut tarjoukset sido yhtään mihinkään.
Yhdestä palvelusta saa tavallisesti 25-30 lainanmyöntäjän tarjoukset.
Tarjoukset tulevat parin päivän sisällä sähköpostiin ja niissä on jokaisessa ns. todellinen vuosikorko. Se ilmoittaa lainasta vuoden aikana maksettavan koron ja kulut lainanhakijan tiedoilla laskettuina.
Mikäli haettava laina-aika on pienempi tai suurempi kuin vuosi, kaava muuttaa todellisen vuosikoron vuoden lainalle vertailukelpoisuuden takia.
Tämän jälkeen katsotaan todelliselta vuosikoroltaan halvimman tarjouksen korko ja verrataan sitä nykyisiin lainoihin.
Jos se on halvempi, hyväksytään tarjous ja rahojen tultua maksetaan kaikki kalliimmat nykyiset lainat pois.
Suomen laki sallii lainan pois maksun milloin vain ilman lisämaksuja, joten tämä onnistuu!

Kiitos viestistä! Tässä oli paljon viisaita neuvoja!

Kommentoi juttua: Mitä hyötyä on yhdistää lainat yhdeksi? Vai onko mitään?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X