Mudcake cookies. Se jo kuulostaa niin hyvälle, että sen täytyy olla hyvää. Pääsin kikkailemaan näiden kanssa kokeile-ja-yritä-uudelleen-metodilla. Tällä kertaa vaan sattui kerralla osumaan nappiin ja uutta yritystä ei tarvita. Ja miten herkullisia ne olivatkaan. Näiden keksien maku on todella tumma ja syvä ja siksi kirpakka marjasose sekä täyteläinen vaniljajäätelö sopivat näiden kanssa täydellisesti. Yhdessä ne kruunaavat illallisen ja halutessaan kirsikan kakkuun, voit nauttia samalla vahvan espresson. Voimakas, pehmeä, täydellinen makunautinto. Maistuu hyvälle yksin, mutta ystävän kanssa nautittuna hetki on täydellinen.
TARVITSET (n. 20kpl)
2 Kananmunaa
1 ½ dl Muscovadosokeria
1 dl Fariinisokeria
50g Margariinia tai voita
2 tl Vaniljauutetta
½ dl Raakakaakaojauhetta
100g Tummaa suklaata
2 tl Leivinjauhetta
Ripaus suolaa
2 dl Vehnäjauhoja
½ dl Perunajauhoja
Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa edelleen reippaasti. Lisää vaniljauute, raakakaakao, suola ja sula suklaa joukkoon. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää vatkaten sekaan. Kuumenna uuni 175 C. Jäähdytä taikina nopeasti pakastimessa (n. 6 min). Pyöritä taikinasta pieniä lihapullan kokoisia palloja pellille ja paista keskitasolla 12min. Keksien kuuluu jäädä pehmeiksi ja taikinaisiksi sisältä, kuten mudcake.
MARJASOSE:
1 dl Vadelmaa
1 dl Mansikkaa
1 dl Mustikkaa
1 dl Punaista viinimarjaa
½ dl Vettä
Mittaa marjat ja vesi kattilaan ja keitä. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Voit käyttää mitä tahansa marjoja, viinimarja tekee kirpeyden ja muut tuovat makeuden.
Tarjoile keksit vaniljajäätelön ja marjasoseen kanssa.
Kommentit
Kommentoi juttua: Mudcake cookies!