Mudcakesta jäätelökakuksi

mudcake jäätelökakku

Kun yhdistää kaksi maailman kauneinta asiaa, ei voi mennä vikaan, eihän? Minulla on vakioresepti mudcakeen, millä olen tehnyt kakkuja jo monta vuotta. Rakastan siinä pohjan yksinkertaisuudessa sitä, että sen tuunaaminen sadoilla eri tavoilla on hämmentävän helppoa.

Sen voi syödä marjojen ja jäätelön kanssa, siihen voi tehdä kirpsakan melban, se toimii sellaisenaan yksin tai vaikka juustokakun pohjana. Tällä kertaa teimme siitä jäätelökakun.

Pohja on edelleen sama, mutta jäähdytyksen jälkeen kauhoin kakkuun jäävän ”kraaterin” täyteen banaani -suklaajäätelöä. Pinnalle heitettiin pääsiäisteemalla suklaamunia ja -pupuja ja loppuosa kakusta säilytettiin jääkaapissa.

Jäätelö sai sulaa pintaan, se teki kakusta vain entistä mehevämmän. Kakun olisi voinut myös pakastaa ja ottaa sulamaan hieman ennen tarjoilua. Päädyimme tällä kertaa kuitenkin sulamisvaihtoehtoon.

Jos mämmi sopii makumaailmaan, tästä kakusta saa tuunattua herkullisen myös kauhomalla päälle vähän mämmiä ja tarjoilemalla kakun sitten vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Kuten sanoin, vain taivas on rajana.

MUDCAKE JÄÄTELÖKAKKU

Mudcaken ohjeen löydät tästä.

Lisäksi tarvitset puolesta litrasta litraan lempijätskiäsi sekä namuja koristeeksi.

Tee mudcake yllä olevan ohjeen mukaan ja täytä jäähtyneen kakkusen kolo jäätelöllä. Koristele namuilla.

Jos annat jäätelön sulaa kakkuun, säästä jäätelöstä puolet ja tarjoile myös kylmää jäätelöä kakun kanssa! Se saa makuhermot räjähtämään.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Mudcakesta jäätelökakuksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X