MUKIN MARMOROINTI KYNSILAKALLA

Viimeinkin nerokas tapa kierrättää kynsilakkojen jämät. Youtubea selaillessani löysin lukuisia videoita kuinka kynsiä ja posliini-/lasikuppeja saa helposti marmoroitua kynsilakoilla ja näin ollen vanhat nurkkiin jääneet kynsilakkojen jämät pääsevät kierrätykseen ja samalla saat vaikka äitienpäivä- tai synttärilahjaksi täysin uniikkeja kahvimukeja tai säilytys purnukoita. Kirjoitan ohjeet tähän alle ja loput tulevat kuvina, jolloin hahmottaminen on helpompaa! Laitan loppuun myös linkin, mistä löytyy videona samat ohjeet englanniksi.

TARVITSET:
Teekuppia suuremman muovisen kulhon täynnä huoneenlämpöistä vettä
(Anna veden seisoa huoneenlämmössä muutama tunti, että lämpötila on oikea)
Eri värisiä kynsilakkoja
Teekuppeja (Esim Ikean valkoiset teekupit 0.75€/kpl)
Neula/tikku tms piikki, millä muotoilla kuviota (mitä ohuempi, sen parempi!)

TEE NÄIN:
Ota kaikki tarvikkeet esille. Avaa kaikkien kynsilakkapullojen korkit ja laita ne riviin kulhon vierellä. Pyyhi mukien pinnat, ettei niissä ole pölyä. Tiputa muutama tippa kynsilakkaa veden pinnalle. Jos lakka jää pinnalle, on vesi oikean lämpöistä. Jos se tippuu kivenä pohjalle, on vesi liian kylmää/kuumaa. Kun lakka jää pinnalle, pudota toista väriä muutama tippa kuvion keskelle. Toista sama useita kertoja. Ota tikku ja tee haluamasi kuvio lakan pintaan. Ole nopea, ettei lakka ehdi kuivua, silloin ei tule siistiä jälkeä! Ota muki ja upota se veteen lakkakuvion päälle ja nosta pois. Anna kuivua vaikka viinipullon tai vastaavan päällä seuraavaan päivään. Alla vielä samat kuvina!

OMIA HUOMIOITA:
Vesi ei saa olla liian kylmää/kuumaa, muuten ei onnistu. Huoneenlämpöinen vesi on täydellinen.
– Mukin pinnan täytyy olla täydellisen puhdas
– Kynsilakkojen kanssa täytyy olla todella nopea tai kuvasta tulee epäsiisti, lakka siis kuivuu tosi nopeasti.
– Mukia EI VOI konepestä vaan se on pestävä käsin ja kuviota EI VOI hangata millään (esim tiskiharjalla) tai se irtoaa/kärsii.
– Kuvio kuivuu nopeasti mukiin, mutta kestävyyden takaamiseksi sen kannattaa antaa kuivua vähintään seuraavaan päivään.
– Tein vasta kuvioituun mukiin topsipuikolla ja kynsilakanpoistoaineella lahjamukin saajan nimen, siitä tuli kaunis, eli kynsilakanpoistoaineella voi jälkeen päin koristella mukia lisää.

HUOM:
– Ethän missään nimessä laita kynsilakkaa niin, että se osuisi suuhun (kuten ensimäissä kuvassa kävi). Mukit ja muut kannattaa marmoroida alareunasta.
– Myöskään elintarvikkeeseen / juomaan kynsilakka ei saa koskettaa.

TÄSTÄ PÄÄSEE VIDEOON!


 

 


 


 


 


 


 


 

Kommentit (5)

Minua vähän arveluttaisi nostaa huulilleni mukia, jossa on kynsilakkaa. Entä jos siitä liukenee jotain juomaan?

Tekstissä on mainittu, ettei kynsilakkaa saa olla kohdassa mikä osuu suuhun tai elintarvikkeisiin. Mukin alemmista kohdista en usko liukenevan mitään, mikä voisi vahingoittaa terveyttä. Tekstin yhteydessä on käytetty kuvaa, mikä menee ylös asti, sillä kaikista kuvioista tuo ensimmäinen oli ehdottomasti kaunein. Mutta tosiaan tekstissä on nuo varotoimenpiteet kirjattuna 🙂

Mitä jos vetäisi päälle vielä jonkun ns kiiltolakan, niin voisiko pestä koneessa?

En osaa sanoa muuta kuin että kokeilemalla se selviää 🙂 Ja jos päädyt kokeilemaan, niin kerrothan minullekin miten onnistui? 🙂

Siskontytöllä on ohje missä mukia käytetään uunissa kun lakka on kuivunut. Sen jälkeen mukin voi pestä koneessa. Kysynpä ohjeen häneltä 😊

Kommentoi juttua: MUKIN MARMOROINTI KYNSILAKALLA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X