Mummon 82v syntymäpäivät – Näin suojauduimme koronalta!

Mummoni täytti juuri 82 -vuotta, ja olimme suunnitelleet tälle keväälle isoja juhlia. Tarkoitus oli oman lähipiirin lisäksi kutsua sukulaisia pohjoisesta ja kaikki mummon lähimmät ystävät. Sitten tuli korona. Pääsiäiseksi suunnitellut juhlat oli pakko peruuttaa, ja muutenkin oli tarpeen miettiä miten mummoa onnitellaan, kun mummon luokse ei ole mahdollista mennä. Mummo kuuluu useammallakin eri tavalla riskiryhmään ja vierailut on rajoitettu niin, että ainoastaan äitini käy viemässä mummolle pari kertaa viikossa ruokaa hyvin suojattuna. 

Sainkin sitten idean, että juhlitaan etänä. Äitini kytki tietokoneen televisioon ja mummo sai koko lähisukunsa paikalle nappia painamalla. Me muut otettiin Skype-yhteys mummolaan ja siinä me sitten yhdessä juhlittiin tunnin verran kahvitellen ja kuulumisia vaihdellen. Kuinka kätevää!

Äiti oli kotikoululaisten kanssa leiponut kotitalouden tehtävänä keikauskakun ja mummo sai nauttia kakkukahvit lähisukulaisten kanssa kaikessa rauhassa. 

Korona-aika on saanut ihmiset kekseliäiksi ja tämän ajan laitteiden ja ohjelmistojen kehitys palvelee meitä kaikkia mitä ihanimmilla tavoilla. Etäpalaverit onnistuvat hyvin Teamsin ja Skypen kautta. Mummot näkevät lapsenlapsiaan videopuheluista, ja tyttäreni on kavereineen keksinyt leikkiä yhteisiä leikkejä LOL-nukeilla videopuheluiden kautta. Koululaiset opiskelevat etänä ja eskarilaisetkin pysyvät kevään oppimisessa kiinni erilaisten puhelinsovellusten avulla.

Kaikki nämä tavat pitää yhteyttä etänä tekevät kotoilusta paljon helpompaa. Näköyhteys saadaan helposti ja se helpottaa ikävää ja eristäytymistä. Ainakin meillä se tuntuu siltä. 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Mummon 82v syntymäpäivät – Näin suojauduimme koronalta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X