Munakasleipä on ihana herkku brunssille tai kahvipöytään!

Kun vieraita on tulossa ja jotain kahvileipää pitäisi keksiä, minulla menee aina pasmat sekaisin. Haluan että tarjolla olisi jotain herkullista, mutta samalla joskus olisi kiva tarjota jotain erilaistakin. Suolaiset piirakat ovat helppoja valmistaa ja niitä pystyy varioimaan täytteillä ja mausteilla lähes loputtomiin, mutta joskus on silti kiva kokeilla jotain uutta.

Tämä idea on vähän kuin täytetyn patongin ja munakasrullan välimuoto. Leivästä tulee erinomaisen herkullinen ja tätäkin voi varioida täytteillä hyvinkin pitkälle. Tämä leipä sopii erinomaisesti aamiaiselle tai brunssille, lisäksi se palvelee hienosti kahvipöydän pikkusuolaisena. Ja tietysti se sopii myös pikkupurtavaksi illalla. Unohtamatta sen mahdollisuutta palvella lounaana mikä on helppo pakata töihin mukaan.

Leivän valmistuksessa on käytetty esipaistettua ciabattaa. Täytteinä on minun lemppari munakastäytteet ja juustoilla tähän saa lisäksi ihanaa suolaista makua. Muniin kannattaa jonkin verran lisätä suolaa, mutta muistutan että juustoissa ja kinkuissa on suolaa paljon itsessäänkin, joten suolan kanssa on hyvä olla varovainen.

Munakasleipä, 8 pientä annosta, tai 6 isompaa

 • Esikypsennetty ciabatta
 • 5 kananmunaa
 • 1,5 dl Palvisuikaleitta
 • 15 pientä kuutiota fetaa
 • 1 dl Mozzarellaraastetta
 • 1/4 paprika pieninä kuutioina
 • 1/4 sipuli
 • Koristeeksi tuoretta Basilikaa / Persiljaa / Ruohosipulia
 • ½ tl Suolaa

 1. Leikkaa patongin päälle, n 2-3 cm leveä ja lähes patongin pituinen kolo. OLE VAROVAINEN ETTEI PATONKIIN TULE REIKIÄ MISTÄ KANANMUNA PÄÄSISI VALUMAAN ULOS!
  Katso kuva yltä. (Huom! Tee leikatusta palasta krutonkeja, ettei tule hävikkiä!)
 2. Pilko palvisuikaleet, sipuli ja paprika mahdollisimman pieneksi kuutioiksi.
 3. Ripottele kinkku- ja kasviskuutiot leivän koloon. Ripottele pinnalle myös feta.
 4. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita suola niihin. Kaada munamassa leivän koloon.
 5. Ripottele lopuksi päälle mozzarellaraaste.
 6. Paista n. 200 C n. 20 – 25 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin ja munat ovat kypsyneet. Jos munat tuntuvat vielä raa’alta, peitä leipä foliolla ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
 7. Tarjoile heti lämpimänä, tai lämmitä uudelleen juuri ennen tarjoilua!

Avainsanat

Kommentit (2)

Mitäs sillä ylijääneellä leivän sisustalla sitten tehdään? Roskikseen vaan? Fiksumpaa leikata leipä viipaleiksi leivinpaperin päälle vuuan pohjalle ja valuttaa munakasmassa siihen päälle. Eikä haittaa, jos vähän valuu leipien väliin, koska tavara on vuuassa. Sitten nostaa sen paistoksen leivinpaperin kanssa leikkuulaudalle ja leikkaa paloiksi leipien välistä. Paljon helpompaa. Hävikki nolla. Oops, mutta nythän tämä olikin suolaisen pullavanukkaan ohje. 😉 Ei aina kannata keksiä ruutia uudestaan.

Joopajoolle: Jos ja kun viitsii lukea jutun kokonaan, löytää siitä ehdotuksen leikata ylijäänyt leipä krutongeiksi, jolloin mitään ylijäämää ei tule. Lukemalla voisi jopa oivaltaa, että on olemassa useita tapoja tehdä asioita, muitakin kuin se oma tapa.

Kommentoi juttua: Munakasleipä on ihana herkku brunssille tai kahvipöytään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X