Mustaherukka macarons – superhelposti

Päädyin tekemään lasten kaverisynttäreille macaronseja. Tämä oli nyt toinen kerta. Julkaisin joku aika sitten ohjeen herkullisiin lakkamacaroneihin, mutta ne eivät onnistuneet läheskään niin hyvin kuin nämä mitkä tein. Suklaapossu -blogin Irinan ohjeella.

Näiden täyte on omaa käsialaani, sillä halusin hyödyntää täytteeseen mustaviinimarjaa pakastimesta. Täyte on sama mitä käytän yleensä kuppikakkujen kuorruttamiseen.

Julkaisen alle reseptin täytteeseen, sekä listan mitä kuoriin tarvitaan. Suklaapossun blogissa on vaihe-vaiheelta ohjeet, joilla teet taatusti onnistuneet kuoret. Samasta julkaisusta pääset lukemaan mitä eroa on esimerkiksi italialaisella ja ranskalaisella macaronilla ja mitä kannattaa huomioida näitä tehdessä.

Macarons n. 30 kpl

KUORET:

150g (eli n. 4 ison tai 5
pienen munan valkuaiset)
45g (n. ½ dl) hienoa sokeria
180g (n. 3 dl) tomusokeria
90g (reilu 1.5 dl) tomusokeria
135g (n. 4.25 dl) mantelijauhetta
30g (n.0.5 dl) maissitärkkelystä
Pinkkiä tai punaista pastaväriä

OMAT HUOMIONI:

  • Suklaapossun ohjeesta poiketen minä annoin kuorien levätä/ kuivahtaa pursotuksen jälkeen yli tunnin ennen paistamista.
  • Ja ohjeesta poiketen paistoin kuoria 40 minuuttia 120 C lämmössä. Sitten annoin niiden jäähtyä ja pakastin rasiassa ne heti. Otin kuoret sulamaan 2h ennen täyttämistä ja niistä tuli ihan täydellisiä.

MUSTAHERUKKATÄYTE:

50g Voita
100g Tuorejuustoa
100g Mustaherukkaa soseena
6-10 dl Tomusokeria

  • Vatkaa pehmennyt voi, tuorejuusto ja mustaherukka keskenään.
  • Lisää tomusokeria niin paljon, että täytteestä tulee pursotettavaa.
  • Pursota väliin pyöreällä tyllalla!

 

Kommentit (2)

Macarons kuorien tekemisessä on kyllä vielä parantamisen varaa kun jalka on levinnyt ja kuoret eivät ole tasalaatuisia! Kannattaa vertailla kuoria irman tekemiin niim näkee eron ja laadun.

Kiitos vinkistä! Olen kuitenkin itse hyvin tyytyväinen lopputulokseen, kun tämä kuitenkin oli vasta toinen kerta elämässäni kun näitä tein 🙂 Kyllä tämä tästä harjoittelemalla varmasti alkaa sujumaan.

Kommentoi juttua: Mustaherukka macarons – superhelposti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X