Nakki- ja muusitähdet!

”Ruoalla ei saa leikkiä”. Jokainen meistä on kuullut tuon lauseen lapsuudessaan, ja varmasti jatkanut sanoman eteenpäin viemistä myös omille jälkipolvilleen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ruoka saa olla hauskaa.

Muistatteko pari vuotta sitten, kun kilpikonnapihvit valtasivat suomalaisperheiden ruokapöydät hetkellisesti? Pari kuukautta sitten some sai jälleen uuden ruokavillityksen, kun ruokapöytään katettiin nakit ja muusi tähtien muodossa.

Video kiersi Facebookia viikkoja ja muistelisin nähneeni eri puolilla somea hauskoja kuvia illallispöydistä, missä onnelliset lapset nauttivat nakki-muusitähtiä.

Hieman tämä vaatii vaivaa, mutta vaiva on pieni ja onnelliset pienet kasvot palkitsevat vaivan ruhtinaalisesti.

Pääset katsomaan alkuperäisen videon tästä. 

Oma reseptini poikeaa hieman tästä todennäköisesti ranskalaisesta versiosta, mutta maku on taivaallinen kiitos ihanan mozzarellan sekä kevätsipulin. Lisäksi raikas ja rapea salaatti tuo oman herkullisen osuutensa annokseen.

Huomasin myös sen että vaikka itse ruoka on herkullisen ihanaa, nakkeja ja muusia menee tavallista vähemmän. Yhteen annokseen tulee kaksi ja puoli nakkia sekä desin verran muusia. Normaalisti sekä lapset että aikuiset syövät 4 nakkia ja parisen desiä muusia. Mozzarella, maku, koostumus ja ulkonäkö saa vatsan täyteen pienemmällä annoksella ja huomaamatta sivussa menee huomattavasti tavallista enemmän vihanneksia! Win-win siis!

Jos tavalliset nakit eivät nappaa, kokeile tehdä sama vaikka vegaanisilla soijanakeilla tai broilerinakeilla! Mozzarellan voi korvata vegaanisella pizza-vuustolla ja sama herkku muuntuu joka makuun sopivaksi!

Nakki- ja muusitähdet, 4 annosta

1 kg Jauhoista perunaa
2 tl suolaa ja vettä riittävästi

Kananmuna

10 nakkia
Ruohosipulia
Kevätsipulia
Mozzarella-raastetta
Coctailtikkuja

Runsas ja maukas kasvissalaatti tai uunikasviksia

  • Keitä perunat kypsiksi suolavedessä.
  • Leikkaa nakit puoliksi. Leikkaa leikkuupäästä nakit auki niin, että ne jäävät toisesta päästä hieman kiinni.
  • Työnnä coctailtikku leikkuupäähän ja avaa nakkeja hieman.
  • Asettele nakit tähden muotoon leivinpaperin päälle pellille.
  • Tee perunoista muusi. Sekoita joukkoon ruohosipulia, silputtua kevätsipulia ja kananmuna.
  • Täytä nakkitähdet perunamuusilla ja laita pintaan mozzarellaa.
  • Paista 200 C, n. 10 minuuttia, tai kunnes juusto on saanut väriä.
  • Tarjoile raikkaan salaatin ja uunikasvisten kanssa.

 

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Nakki- ja muusitähdet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X