Nerokas DIY – lahja isälle (Pienellä budjetilla ja kierrättäen)!

001-isanpaiva-lahja

Lahjat ja kierrättäminen samassa lauseessa on monille ehkä kirosana, mutta meidän perheessä sitä toteutetaan jonkin verran. Esimerkiksi isompien serkkujen leluja ja vaatteita lahjoitetaan pienemmille käyttöön ja itsekin olen antanut omille esiteini-ikäisille serkuilleni kenkiä, elektroniikkaa ja muuta. Kierrätys on meillä IN.

Toinen sellainen juttu omassa lähipiirissäni on se, että kaikilla oikeastaan on jo kaikkea. Tämä isänpäivälahjajuttu on kalvanut mieltäni jo jonkin aikaa. Mieheni ei omien sanojensa mukaan vaan tarvitse muuta kuin uudet hanskat, ja nekin hän tilasi itse Varustelekasta, että tuli oikeanlaiset. Joten mitä antaa lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea?

Omat lapseni rakastavat isin kanssa temuamista, vaikka isi pötköttääkin töiden jälkeen lattialla osittain silmät kiinni. Minusta se on suloista katseltavaa. Myös appiukkoni harrasti tätä samaa, kun hänen lapsensa olivat pieniä. Hälinän keskelle silmät kiinni ja lapset viihtyvät hienosti. Lisäksi kun valitsee isopyöräiset autot, saa kätevästi samalla selkähieronnan.

Kun ystäväni vinkkasi minulle tästä ideasta, tajusin sen olevan aivan täydellinen lahja puolisolleni. Ja niinpä ryhdyin tuumasta toimeen. Kaikki muu löytyi valmiiksi kotoa, mutta mieheni ei omista yhtä ainoaa valkoista teepaitaa, joten sen jouduin hankkimaan. Jos kaapista olisi löytynyt sellainen valmiiksi, en olisi varmastikaan ostanut uutta.

TARVITSET:

  • Valkoisen teepaidan
  • Mustaa kangasmaalia ja pensselin
  • (Teepaidan siirtokuvapaperia mustetulostimeen, tämä ei todella ole välttämättömyys, minulla vain sattui olemaan tämä paketti ostettuna jo vuoden takaa, enkä ollut koskaan vielä kokeillut tätä.)
  • Maalarinteippiä ja sakset (Osittain käytin myös ohuempaa washi-teippiä, mutta se ei ole pakollinen)
002-isanpaiva-lahja

Tämän paidan teksti sopi mielestäni ideaan hienosti.

003-isanpaiva-lahja

Mietinnässä on vielä, että tarvitsisiko kuva jotain väriä lisää…

4-isanpaiva-lahja

Vuoden takainen ”must-have” -ostos, mitä ei koskaan ole tullut kokeiltua ennen tätä. Oikein pätevä tuote joululahjojakin ajatellen… Kuva tulostetaan paperille peilikuvana mustetulostimella ja silitetään kiinni.

005-isanpaiva-lahja

Rajasin tiet ja muut maalarinteipillä. Ohuella washiteipillä tein kaistamerkinnät tiehen.

006-isanpaiva-lahja

Käytin mustaa kangasmaalia tien maalaamiseen.

007-isanpaiva-lahja

Ikean autot olivat parhaat tähän hommaan. Isi saa samalla mukavan selkähieronnan lasten toimesta.

008-isanpaiva-lahja

Wilholla on pelottavan paljon off-road -taipumusta. Olisiko sittenkin pitänyt maalata jumpsuit?

009-isanpaiva-lahja

Lapset nauttivat tästä aivan yhtä paljon, kuin isikin.

010-isanpaiva-lahja

Voiko olla suloisempaa näkyä… Aawww…

011-isanpaiva-lahja

”Poliisi ajaa kovaa”

012-isanpaiva-lahja

Tie toimii moitteettomasti myös Prinsessa Elsan jaloittelupaikkana.

013-isanpaiva-lahja

 

Kommentit (21)

Ihan mahtava idea! <3

<3

Hieno paita, saa kyllä tilattuakin… Eikä varmasti maksanut enempää kuin nuo tarvikkeetkaan. Tilasin kun itse tykkään että jos itse väkerretään niin väkertäjinä lapset eikä äiti…. Mutta tässä toki pointtina teillä antaa isälle ja lapsille yhteistä aikaa eli sinällään ymmärrän ja plussat jaksamisesta. Olisi kuitenkin aika kiva jos ei kierrätettäisi blogeissa toisten ideoita vaan mietittäisiin ihan omia ja uusia juttuja.

Öööh?? Siis toisen juttuja? Mä sain tämän idean mun ystävältäni, joka on noin kymmenen vuotta sitten toteuttanut tämän omien lastensa kanssa. Laita ihmeessä linkki, jos jossain muualla sama idea on. Itse en ole tähän netissä törmännyt ennen tätä. Tottakai olisin mainunnut lähteen, jos tällaisen olisin aiemmin nähnyt muualla.

Esim. MinäIte myy samaa ideaa, löytyy facebookista. Taisi olla yksi suosituimmista lahjoista tänä vuonna 🙂

MinäIten myymät paidat on tehty myös valmiskankaasta, ei ehkä niinkään hänen oma uniikki idea sittenkään? Itse tehty aina varmasti arvokkaampi 🙂

Ohhoh!! En oo tiennytkään… :O
Nyt kävin katsomassa heidän sivut ja onpas ne niiden upeita!
Tän mun idean ajatus tuli tosiaan ihan muualta ja ideana on jo tosi vanha. Tarkotukseni ei missään nimessä ollut astua kenenkään varpaille, vaan tuoda pienen budjetin helposti valmistuva idea isänpäivään.
… Ja kyllähän toi mun kötöstely ei paini edes samassa liigassa noiden MinäIte -tuotteiden kanssa 😀 Onneksi tästä löytyy nyt reitti MinäIte -Facebooksivuille, niin joka haluaa tilata valmiina, saa tilattua. Kiitos kommenteista ja pahoittelen, jos pahoitin jonkun mielen. Se ei todellakaan ollut tarkoituksena.

Kyllä minä ihailen jokaista, joka jaksaa itse väkertää. Eikä paitasi kalpene painetulle ollenkaan! Saattaapi olla jopa hienompi 🙂 Ainakin meille tulleessa oli ”tyhjä” valkoinen etupuoli, jota nyt pohdin mitä jaksettais siihen tehdä, kun omat voimat on vähän lopussa. Hyvää isänpäivää koko teidän perheelle!

Samoin sinne Henna <3

Ihana idea <3

<3

Voi herttileijaa! Aina näitä ”mielensäpahoittajia” löytyy joka paikasta! 🙁
Sofia: Ei meistä varmastikaan suurin osa edes tiedä, että jossain Minältessä myydään vastaavan tyyppisiä paitoja!; Ikinä oo ees kuullukaan moisesta!
Ole vain iloinen ideastasi! 🙂

🙂 <3

Ihana idea <3 itsetehty on aina jotenski kivempi kuin ostettu 🙂

<3 <3

Älyttömän hauska idea ja tyylikäs toteutus! Just sellainen kiva lahja, jonka jokainen voi toteuttaa oman fiiliksen mukaan, kouluikäiset piirtämällä jne. Ja varmasti isä tykkää 🙂 Hyvää isänpäivän viikonloppua koko perheellenne!

Voi kiitos ja samoin sinne myöskin <3

Hei! Aivan mahtava idea tää!
Ehkä vähän hölmö kysymys, mutta mistähän löytäisin tollasen ”ajoradan” kuvan että sen vois tulostaa? 😊

Minä maalasin tuon ajoradan selkään. En tiedä saisiko jostain kopioitua ajorataa valmiiksi, tai voisiko sellaisen piirtää itse esimerkiksi paint-sovelluksella?

Kommentoi juttua: Nerokas DIY – lahja isälle (Pienellä budjetilla ja kierrättäen)!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X