NYT V***U SYÖ!

”Metsähiiri popsii jyviä ja horsmaa.
Kirahvit ahmivat akasian lehvää.
Ei, söpöliini, en vi**u tasan tee spagettia eikä
salaatti ole ”vihreetä töhnää”.”

Ennen kuin esikoiseni syntyi, pelkäsin jo etukäteen huonosti nukuttuja öitä ja vauva-arjen tuomaa väsymystä. Mietin että voiko kahden vuoden unettomuudesta muka oikeasti selvitä. Silloin silmiini sattui kirja ”Nyt v***u nukkumaan”. Nappasin kirjan kaupasta matkaani ja nauroin itseni tärviölle. Vauvan saapuminen ei enää pelottanut, koska kaikelle pystyi nauramaan jo etukäteen. Minun onnekseni valvomiset jäivät kummankin lapsen kohdalla vain pariin ensimmäiseen kuukauteen, mutta kirja on hauska vieläkin. Pystyisin nimeämään suoralta istumalta 100 ihmistä elämästäni, jonka mielestä tämän kaltaisessa kirjallisuudessa ei ole mitään hauskaa, mutta oma kieroutunut huumorini on erittäin paljon eri mieltä.

Syöminen sen sijaan meidän perheessä on ollut jäätävää tuskaa. Varsinkin tyttären kohdalla lähes jokainen ruokailu on taistelu ja niin on ollut alusta asti. Olemme ravanneet kaikki mahdolliset ja mahdottomat tutkimukset eikä selitystä ole koskaan saatu. Tyttömme diagnoosi on ”siro tyttö”. Edelleen viisi kertaa päivässä käydään sama keskustelu siitä, miksi on vaan syötävä. Niin, ja miksi keksit eivät ole kaksivuotiaan pääasiallista ravintoa vaan pelkästään herkkuhetkiin tarkoitettu. Sen takia en epäröinyt hetkeäkään kun sähköpostiini tuli viesti että ”Nyt v***u nukkumaan” -kirja on saanut jatko-osan ”Nyt v***u syö”. Nauroin kaksi päivää asialle jo ennen kuin kirja ehti kolahtaa postilaatikkoon ja kyllä, jatko-osa ei myöskään jättänyt kylmäksi. Suosittelen tätä kirjaa vanhemmille joilla on yhtä kieroutunut huumori kuin minulla. Tänään postin saatuani ja kirjan luettuani lounaan kanssa tappelu vain nauratti. Kirja siis teki tehtävänsä saman tien!

Kirja on lastenkirjamaisesti kuvitettu koko aukeaman kokoisilla isoilla värikuvilla ja jokaisella aukeamalla on runo aiheeseen liittyen. ”Nyt v***u syö” -kirja on hauskasti nykyaikaa mukaillen runoiltu, samalla huumorilla kuin edeltäjänsä. Jokainen runo on kuin omista ajatuksistani. Vaikka sinulla ei olisi ”ruokarajoitteista” (lue nirsoa) lasta, takaan että naurat tälle!
Mutta tämä kirja ei ole kaikille. Jos epäilet ettei tämä ole juuri sinulle, luulen että olet oikeassa.

IMG_7253

Kommentit (8)

Toi on saatava! Meillä on tuo edellinen kirja ja huonosti nukahtavaa jälkikasvua. Ja kohta kuusi vuotta on käyty keskustelua miksi pitää syödä. Muutakin kuin riisiä ja kanaa.

Suosittelen tätä sinulle lämpimästi, takaan että tulet tykkäämään 🙂

Ei jumatsuikero, tunnen sun tuskan. Sekä syömisessä että nukkumisessa. Likka on jo 16-vuotias, ja vieläkin tapellaan kummastakin. Ostan joululahjaksi sille nuo molemmat kirjat 😀

Suosittelen lämmöllä <3 Paraas joululahja mitä 16-vuotias voi saada 😀 Jospa jokin oppi menisi perille!

Mahtaisikohan tämän löytää kirjastosta? Tai edes sen nukkumis-version? Nimim. 8v, 6v ja 1v ”v**tu nyt teet”

En osaa yhtään sanoa onko vielä kirjastossa. 🙂
Nukkumisversiostakaan en ole varma. Selviää varmasti kysymällä kirjastosta varmiten?
Jos löydät sen kirjastosta, niin tule ihmeessä kertomaan se tänne 🙂

Nämä on niin hyviä vertaistukimateriaaleja kaikille epätoivoisille vanhemmille. Nyt vttu nukkumaan nauratti meillä niin silloin kun uni oli huonoimmillaan.

Totta joka sana! Nämä todella auttaa jaksamaan! 🙂

Kommentoi juttua: NYT V***U SYÖ!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X