Ihana Poikien äiti -blogin Jonna kuvasi viime viikolla heidän olohuoneensa muodonmuutosta neljän pojan käsissä tunti tunnilta (kurkkaa Jonnan postaus tästä linkistä). Idea oli mielestäni hulvaton ja käännyinkin Jonnan puoleen kysyäkseni voisiko tästä nerokkaan hauskasta ideasta tehdä haasteen. Jonna suostui ajatukseen, joten tässä mennään.

Idea on siis sama kuin Jonnalla. Kuvasin olohuonettamme tunti tunnilta kuuden tunnin ajan. Tietenkin päivä jolloin kuvasin, oli se päivä kun olohuoneemme pysyi aarettömän paljon normaalia leluvapaampana. Koska postauksen idea on kuitenkin tuoda lasten tuoma ”sekaisuus” esiin, tätä tehdessä ei saa huijata.

Kuvien alle tulee haasteen säännöt, toivottavasti mahdollisimman moni lähtee tähän hauskaan haasteeseen mukaan!

Klo 11:00

Lähtötilanne:

Laitoin ennen lounasta kaikki totutusti paikalleen ja siirsin kameran olohuoneen nurkkaan jalustalle.

Klo 12:00

Ihan kohta on lounasaika. Wilma on käynyt vaihtamassa Elsa -mekon päälle.

Klo 13:00

Viltti ja tyynyt ovat saaneet hieman kyytiä. Ponit ja keila ovat löytäneet paikkansa pöydältä. Ihan kohta on päiväuniaika.

Klo 14:00

Päiväunet on nukuttu ja taas on virtaa. Heti unien päätteeksi maistuu kivasti pieni hippa -leikki.

Klo 15:00

Parit laukut ja purkki on löytänyt paikkansa alakerrasta. Sohvat ovat saaneet tyynyineen kyytiä.

Klo 16:00

Lasten juttujen lisäksi äidin taulu -projekti on osana olohuoneen sotkua. Meillä siis myös äiti sotkee.

Klo 17:00

Päivällisen jälkeen jaksaa taas hyppiä. Yllättävän vähän leluja kulkeutui tänään alakertaan. Pitäisi tehdä tämä joku kerta uudelleen, ei meillä yleensä näin vähän sotketa päivän aikana!

HAASTEEN SÄÄNNÖT:

Nämä säännöt on tehty yhteistyössä Poikien äiti -blogin Jonnan kanssa, jonka idea tämä alunperin on. Toivon, että jokainen noudattaa näitä. Kuka tahansa voi tarttua haasteeseen, siihen ei tarvitse erikseen haastaa, mutta voit myös halutessasi haastaa jonkun! Näin saadaan tämä haaste leviämään nopeammin.

JOKAINEN siis voi osallistua tähän haasteeseen. Jos sinulla ei ole blogia, voit ottaa kuvat mistä tahansa huoneesta ja jakaa someen. Käytä jakaessa häshtägiä:  #äitieikiellä. Halutessasi voit lisätä myös häshtägit #poikienäidit ja #fruttidimutsi, niin mekin näemme kuvanne, nämä ei kuitenkaan ole pakollisia. Idea on siis se, ettei vanhemmat saa kieltää sotkemasta, eikä auttaa sotkemisessa. Eikä kertoa lapsille haasteesta.

  • Ota kuva valitsemastasi huoneesta joka tunti kuuden tunnin ajan. Huoneen voi valita itse.
  • Älä auta lapsia sotkemaan. Idea on näyttää mitä lapset itse saavat aikaan, tämä ei ole kilpailu siitä kenen lapsi sotkee eniten.
  • Jos kirjoitat blogia, linkkaa postaukseen Jonnan alkuperäinen postaus (pääset siihen tästä linkistä), voit halutessasi linkata myös muita, jotka tämän ovat tehneet, mutta se ei ole pakollista.
  • Lisää tekstin loppuun nämä säännöt, että muutkin tietää miten toimia.
  • Bloggaajat voivat halutessaan haastaa yhden tai useamman bloggaajan mukaan. Tämän voi tehdä tosiaan myös ilman haastettakin.
  • Jos teet tämän kuvalla somessa, voit halutessasi linkata kuviin kavereitasi ja haastaa heitä mukaan.

Oma haasteeni lähtee seuraaville: Munakoisoni ja Minä, Meriannen Mielessä, Kadun aurinkoisella puolella, Lapsen Askelin, Lastenhuoneen kapina. Antakaa palaa tytöt!