Olohuoneen sisustus kuvina!

VIIMEINKIN! Viimeinkin minä voin todeta että muutto on ohi! Viime viikonloppu oli raskas ja rankka. Teimme koko muuton pääasiassa kahdestaan, saimme kuitenkin lopussa apua raskaimpiin hommiin fuusioveljeltäni ja hänen puolisoltaan. Ja ilman tuota apua emme olisi totisesti selvinneet, joten lähetän vielä tätä kautta valtavan megalomaanisen kiitoksen! KIITOS!

Oli ihana tehdä muutto, jonka välimatka oli alle 300 km. Edellinen muutto meni niin, että koko neljän hengen omaisuus pakattiin 100 laatikkoon, 15 jätesäkkiin ja pariin matkalaukkuun ja siirrettiin Suomen läpi. Kun kamat saatiin kohteeseen B., oli meillä tasan vuorokausi aikaa tehdä kodista turvallinen ennen lasten palaamista hoidosta.

Kuten viimeksikin, myös tällä kertaa saimme lastenhoitoapua isovanhemmilta, ja olen heillekin niiiiiin kiitollinen avusta! Muutto olisi ollut mahdottomuus tehdä turvallisesti kahden alle kolmevuotiaan kanssa. Onnea on ihanat isovanhemmat! Valtaisa kiitos teillekin!

Nyt saimme tehtyä muuttoa hiljalleen. Irtaimistoa siirrettiin autolastillinen kerrallaan aluksi ja sitä mukaa kun toimme tavaraa uuteen kotiin, saimme tavarat myös paikalleen. Viikon ajan tehtiin muuttoa hiljalleen, äitienpäivän iltaan kuitenkin pienimuutoinen laatikkorysä jäi vielä purettavaksi, mutta kun maanantai koitti, oli koti saatu jo suunnilleen kuntoon ja lapsille turvalliseksi palata kotiin.

Henkisesti rankin paikka oli viettää äitienpäivää ilman pikkumurusia. Aamu alkoi kuitenkin kahvikupillisella, jonka puolisoni sai sänkyyn… Haha.. Mutta ei tuossa kauheasti ehtinyt äitienpäivää miettimään, kun puuhaa riitti auringonnoususta laskuun asti.

Ensimmäinen kokonaan valmis huone on olohuone. Ja ai että minä rakastan sitä. Se näyttää viimeinkin juuri siltä, miltä olen aina olohuoneen halunnut näyttävän. Se on rauhallinen, kaunis ja siellä on hyvä rentoutua. Alle tulee olohuoneestamme kuvina. Olemme tehneet puolisoni kanssa, ukin avustuksella ja visioilla höystettynä muutamia yksityiskohtia kokonaan itse. Lähinnä siksi, että tällä kertaa tiesimme mitä haluamme ja myös ripaus uniikkia käsityötä oli tervetullutta luomaan olohuoneen fiilistä.

olohuoneen sisustus

Valitsimme väreiksi valkoisen ja harmaan eri sävyt, pienillä sinisillä lisäyksillä.

olohuoneen sisustus

Etualalla näkyvä pöytä ja tuolit odottavat vielä tuunausta ja niistä on tulossa oma postauksensa lähiaikoina.

olohuoneen sisustus

Hylly on tehty itse, samoin laatikot hyllyn päällä. Hyllyistä on tulossa oma postaus lähiaikoina. Senkki on Jyskin tuotantoa. Kehykset ja kynttilät jalkoineen löytyivät kärkkäiseltä. Taulu on Tokmannilta. Puhelin, lintuhäkki ja lamppu on kirppislöytöjä. Tuo muratti minua huolettaa… Saankohan sen pysymään hengissä…

olohuoneen sisustus

DSC_0705

olohuoneen sisustus

Minun rakkain huonekaluni on tämä löhösohva. Ompelin siihen hätäisesti päällyksen pellavasta, se vaan ei anna kauheasti rypyissä anteeksi. Meinasinkin tehdä siihen uuden jossain vaiheessa… Mutta en lähiaikoina. Tuo löhötuoli on kahden istuttava ja se on elämäni paras kirppislöytö. Suunnilleen vainosin myyjää, että sain tuon itselleni. Hinta ei todellakaan huimannut päätä, parit kympin setelit ja se muutti meille. Siinä on ihana yksityiskohta tuo pöytä, mitä saa liikutettua. Päiväuniaikaan minä hautaudun tuonne viltin alle, juon kahvini ja luen lehtiä tai kirjoja…

olohuoneen sisustus

Sisustustikkaat heinäseipäistä ja mäntylevystä pisti meidän ukki kasaan. Valot ostin talvella jotexin alesta. Tikkaistakin on tulossa oma postauksensa myöhemmin!

olohuoneen sisustus

Myös tv-tason päällä on kaksi koivuhyllyä. Ja hurjasti roinaa, kun kaikelle ei vielä ole löytynyt uutta paikkaa. Tuo nukke on muuten minun ensimmäinen joululahjani! Ja nuo kengät ovat minun ensimmäisiä popojani! Tason päällä on harmaa kori, missä pidämme kaukosäätimiä. Tv-taso on Jyskistä, se on samaa sarjaa kuin senkkikin.

olohuoneen sisustus

Etsimme sopivaa olohuoneen pöytää aika kauankin. Ikean valikoimista sattui sitten tämä silmään, ja se oli aika pakko saada. Kuitenkin vasta kotona tajusimme miten valtavan iso se on. Aluksi sen suuruus ärsytti, koska se vie hurjasti tilaa pois. Myöhemmin olemme kuitenkin huomanneet, että lapset eivät saa sitä siirreltyä ja näin ollen olohuoneesta on tullut ravi-vapaa alue, kun enää ei mahdu juoksemaan pöytää ympäri. Ravit on siirretty muualle ja nyt lasinen pöydänkansikin on turvassa! Onni siis onnettomuudessa! Pöydässä on vetolaatikko ja laatikoihin saa kaikkea ihanaa sälää esille. Aivan unelma! Alla lähikuvat mitä itse niihin keksin ensimmäiseksi!

olohuoneen sisustus

Ruosteiset sakset on ostettu Paperikuusta ja nauha on tilattu kiinankaupasta askartelujuttuihin.

olohuoneen sisustus

Vanhat nuotit ovat odottaneet paikkaansa kauan. En ole raaskinut niitä tuhota askarteluihin, nyt se sai arvoisensa paikan! Kaikki nuo kivet on tuotu häämatkaltamme Kreikasta vuosia sitten.

olohuoneen sisustus

Tuo tarjotin oli semmoinen ”pakko saada – ihana” -ostos muutama vuosi sitten, ja ikinä sitä ei ole mihinkään tarvinnut. Nyt se on saanut oman paikkansa viimein sekin!

olohuoneen sisustus

Kun muutimme isompaan asuntoon Wilman syntymän jälkeen, äiti toi meidän kotiin tuon kyltin. Se on ollut aina seinällä, mutta nyt sille löytyi täydellinen paikka. Ruusut, avaimet ja sulka on Kärkkäiseltä.

olohuoneen sisustus

Tämä ihana väripilkku on meidän pikku -Wilhon nimiäislahja mummolta ja ukilta. Kummitätini antoi tuon ihanan ihaa-tyynyn, joka on tehty käsityönä unirätistä ja farkusta kierrättäen!

olohuoneen sisustus

Postasin vähän aikaa sitten tämän tuunaamani lelulaatikkomatkalaukun. Se ei päätynytkään lastenhuoneeseen, vaan siinä säilytetään olohuoneen lelut, kirjat ja pelit!

Lelulaatikkomatkalaukun ohjeet löytyvät tästä linkistä!

Sisustuslaatikoiden tuunauksesta kerroin tässä postauksessa.

Seinällä oleva sisustusikkuna on tehty näin!

 

Kommentit (6)

Onpa ihanan selkeä ja kiva blogi =)

Voi kiitos 🙂

Onpa ihanan näköstä. ? Toi Ikean olohuoneen pöytä on kyl ihana idea ja olet saanut siitä todella kauniin. ☺
Onnea uuteen kotiin. ?

Kiitos <3

Onko tietoa minkä niminen tuo löhösohva on? Tai mistä niitä saisi

Ei ole, ei mitään käsitystä… Eikä minulla enää ole myyjän tietoja, mutta voin vielä yrittää jäljittää, mutta en lupaa mitään.. :/

Kommentoi juttua: Olohuoneen sisustus kuvina!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X