Omenapiirakka omenan sisällä

Tämä herkku on uuniomenan ja omenapiirakan välimuoto. Ihanan kanelinen omena ja rapea kaurainen päällys sulavat suussa. Parhaimmillaan tämä on hieman lämpimänä ja vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

Omasta mielestäni tämä on parasta kun sen tekee hieman kirpeämmistä omenoista, mutta periaatteessa mikä tahansa omena käy hyvin.

Omenapiirakka omenan sisällä, 4 annosta

  • 5 Granny Smith omenaa
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 75 g voita
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl vanilja-aromia
  • Vaniljajäätelöä tarjoiluun

  1. Pilko 1 omena ja kuullota sitä pannulla muutama minuutti fariinisokerin ja kanelin kanssa.
  2. Leikkaa neljästä omenasta hattu pois ja koverra siemenet ja hieman sisusta pois.
  3. Jaa omenanpalaset omenoiden sisälle.
  4. Sekoita keskenään sulatettu voi, kaurahiutaleet, vehnäjauho, sokeri ja vanilja-aromi ja jaa seos omenoiden päälle.
  5. Paista 200°C n. 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin ja on rapea.
  6. Tarjoile lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Omenapiirakka omenan sisällä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X