Ompelijalta uniikit vaatteet + DIY Batman -panta

Kaupallinen yhteistyö: .

Mainos: Yhteistyössä Ompelimo m-Ri, Mari Ketosalmi

Tänä päivänä ihmiset selkeästi panostavat niin omien kuin lastenvaatteidenkin suhteen laatuun. Varsinkin lastenvaatescene on muuttunut merkittäväksi harrastukseksi äitipiireissä ja koska itse en täysin ole päässyt sisään siihen, pystyn vain ihailemaan sitä kaukaa. Minun silmiini se on lähes taidetta.

Merkkivaatteita ostetaan uutena tai käytettynä ja myydään eteenpäin. Merkkivaatteiden arvo ei tipu vaan lapsellasi käytetyt vaatteet myydään lähes samalla hintaa kirppisten ja muiden kanavien kautta seuraaville. Varjopuolena siinä on se, etteivät ne saa sotkeentua, ettei arvo laske. Joku speciaaliväri mitä tehdään vain rajattu määrä voi käytön jälkeen tuplata tai jopa triplata vaatteen arvon, ja se on tietyissä piireissä hurjan haluttua tavaraa.

Lastenvaatteet eivät enää ole itsestäänselvyys. Minun näkökulmani asiaan on kuitenkin toisenlainen. Ostan lapsille lähes kaikki päiväkotivaatteet kirppiksiltä tai marketeista, sillä en koe tarpeelliseksi sijoittaa kasvavien ja sotkevien piiperöiden vaatteisiin satoja euroja kuussa. Eikä minulla ole siihen varaakaan. Panostan kuitenkin ns. Parempiin vaatteisiin kun lähdetään reissuun tai kaupungille ja niillä on minulle tietenkin enemmän merkitystä. Ne vaatteet eivät kuitenkaan kanna minkään tietyn merkin leimaa, vaan ne ovat teetettyjä tai itse tehtyjä. Poislukien juhlavaatteet, mitkä ovat ostettuja.

Tämä postaus on yhteistyö erään Nastolalaisen ompelijan, Mari Ketosalmen ja Ompelimo m-Rin kanssa. Alunperin tämän piti olla vain yhteistyö, jossa esittelen vaatteiden lopputuloksen ja kerron miten ne suunniteltiin. Se ei kuitenkaan mennyt ihan niin, vaan ompelija-Marista sain myös erittäin hyvän ystävän, jolle on helppo puhua kaikesta. Meillä on jo kesälomasuunnitelmiakin tiedossa.

Mari pitää ompelimoa Korissa. Kori on nastolan Villähteellä sijaitseva yritys/liikekeskus mikä on rakennettu vanhan Linja-autojen koreja valmistaneen tilan ympärille. Historiallinen paikka on kaunis punatiilinen rakennus jonka tiloista löytyy pienyrittäjiä joka lähtöön ompelimosta ja kukkakaupasta aina kirpputorin kautta muihin vaateliikkeisiin ja ravintolaan asti.

Marin liike siis on osa Korin yrityskeskusta. Marilla on oma tila missä hän rakentaa ja ompelee toinen toistaan upeampia vaatteita, missä laatu ja tyyli on sisäänrakennettu vakio. Alle liitän kuvan Suomi 100 -itsenäisyyspäivän juhlista, minne Mari teki Tea Skinnarille Linnanjuhliin tämän upean luomuksen.

KUVA: Heli Mielonen Photography

KUVA: Heli Mielonen Photography

KUVA: Heli Mielonen Photography

Me ehdittiin jutella Marin kanssa tunti jos toinenkin puhelimessa, ennen kuin päästiin näkemään. Tavatessa halattiin ja tuntui kuin olisimme tunteneet aina. Suunnittelimme meidän Teneriffan -reissua varten minulle ja lapsille matchaavat vaatteet. Musta väri oli ainoa mistä en tinkinyt.

Minä ja Wilma saatiin ihanat mustat kellomekot ja Wilho sai paidan. Uniikkina yksityiskohtana kaikkien meidän vaatteistamme löytyi nahkainen Batman-kuvio tai no oikeasti se on Bähmän, niin kuin kuusivuotias Otso sen nimesi. Hakkaa kyllä perusprismakuteet 6-0 ja kestävyyden olemme todenneet jo moneen kertaan erinomaiseksi.

Lapset rakastavat näitä – äiti rakastaa- ja meistä tuli Marin vakioasiakkaita. Tajusin myös sen että vaikka rakastan merkkivaatteita ja -laukkuja, minä kuitenkin rakastan massasta erottumista eniten. On ihan mahtavaa lähteä Lahden Satamaan jätskille lasten kanssa ja erottua joukosta. Meiltä tultiin jo Espanjassakin kysymään mistä näitä saa ja vastasin aina että Marilta Korista.

Jos olet lahtelainen, nastolalainen tai lähiseudulta, ajele kesälomareissulle Villähteelle ja käy kurkkaamassa tuo paikka. Shoppaile ja teetä itsellesi jotain uniikkia ja kaunista. Erotu massasta eduksesi ja nauti! Mari suunnittelee sinun kanssasi yhdessä mitä tehdään ja miten. Ja hän myös toteuttaa toiveesi, sillä hän on ompelijaguru!

Kiitos Mari vielä näistä ihanista Batman -vaatteista!

Wilman kuvassa näkyvä batman -panta on minun tekemäni (Marin ohjeilla). Koitan piirtää mahdollisimman selkeät kuvat miten voit tehdä omasi. Idea on leikata nahkasta alla olevan kuvan mukainen pala, joka sitten puristetaan keskeltä yhteen. Näin saadaan hauska batmanpanta täydentämään tyyliä.

TARVITSET:

Resoria
Nahkaa
Omeplukoneen
Sakset
Neulan ja lankaa

  • Tarkista mihin suuntaan resori venyy ja leikkaa siitä kaksinkertainen suikale, joka siis taitetaan ompelua varten. Mittaa pää mihin se tulee ja tee siitä n. 2cm lyhyempi kuin mikä päänympärys on.
  • Ompele resori putkeksi, käännä sauma sisäänpäin ja ompele päät yhteen. Nyt sinulla on pannan pohja.
  • Leikkaa nahkasta yllä olevan kuvan mukainen pala ja taita se haitariksi keskeltä.
  • Leikkaa pieni nahkainen lappu, millä kiinnität haitarin keskeltä neulalla ja langalla.
  • Ompele lepakko pantaan käsin.

Kommentit

Kommentoi juttua: Ompelijalta uniikit vaatteet + DIY Batman -panta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X