Pääsiäisdinot! Aika pistää ohrat ja rairuohot kasvamaan!

Frutti di Mutsi -blogi

Parin viikon päästä on pääsiäinen. Rairuohot ja ohrat voi siis laittaa kasvamaan ensi viikolla. Me teimme tänä vuonna erilaisia pääsiäiskoristeita, nimittäin rokkitukkaisia dinosauruksia. Kaupoissa on myynnissä dinosauruspurkeissa olevia juotavia jogurtteja. Leikkasimme niistä vähän valkoista osaa pois ylhäältä ja istutimme niiden sisälle ohraa.

Dinoista tuli aika hauskoja ja nyt jännitämmekin kuinka pitkät letit nuo pienet pääsiäisdinot saavat. Lapset odottavat myös kampaamohetkiä innolla, sillä hiukset varmasti paksuuntuvat kun niitä leikkaa.

Istutimme ohraa myös pieneen koriin. Siihen laitamme sitten ne perinteiset tiput ja puput.

Jokunen vuosi sitten testasimme mullan sijaan istuttaa rairuoho vaippojen sisusgeeliin. Kannattaa käydä lukemassa miten se projekti meni, värjätty vaippageeli oli yllättävän kaunis elementti pääsiäisasetelmassa!

Frutti di Mutsi -blogi

Näin dino-projekti eteni

Meillä oli siis yksi paketti dinojogurtteja jotka juotiin. Yhdessä paketissa on neljä dinoa.

Purkit pestiin ja leikkasin päästä pois valkoisen osan. Purkit täytettiin mullalla lähes kokonaan. Sitten laitoimme siemenet purkkiin ja kastelimme reilusti, ei kuitenkaan niin että ne uivat. Ohra alkoivat kasvaa samantien ja kuvissa näkyvä tilanne on 5 päivää istutuksen jälkeen otettu. Eli tältä nämä näyttäisivät jos teet istutuksen ensi viikonloppuna pääsiäistä varten.

Frutti di Mutsi -blogi

Frutti di Mutsi -blogi

Frutti di Mutsi -blogi

Frutti di Mutsi -blogi

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Pääsiäisdinot! Aika pistää ohrat ja rairuohot kasvamaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X