Painolelu syntyy helposti ja rauhoittaa lapsen!

ommeltu painopehmolelu

Painopeitoista on ollut viime vuosina puhetta sosiaalisessa mediassa sen mieltä ja hermoja rauhoittavan vaikutuksen takia. Esimerkiksi Munakoisoni ja minä -blogissa on ohje kuinka painopeiton voi ommella itse. Painopeittoja käyttää niin aikuiset kuin lapsetkin ja niitä voi ostaa tai tehdä minkä painoikseksi vain.

Painopeittoja on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta. Peiton paino rauhoittaa ja tuo turvaa. Niitä on käytetty keskittymishäiriöstä kärsivien hoidossa ja niiden on todistetusti huomattu parantavan unenlaatua monenlaisilla ihmisillä.

Myös painopehmoleluja on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa. Pehmolelut painavat 1,5 – 3 kg ja niitä käytetään sekä lasten että vanhusten rauhoittamiseen. Kun syliin nostaa hieman painavan pehmolelun, ihminen rauhoittuu lelun kanssa istumaan paikoillaan. Tämä voi auttaa lasta esimerkiksi keskittymään läksyihin tai kirjaan. Myös vanhuksille se tuo turvallisen ja rauhallisen olon.

Markkinoilla olevat peitot ja pehmolelut ovat hyvin hinnakkaita, joten päätin kokeilla onnistuuko pehmolelun ompeleminen itse. Haasteellista se oli, eikä lopputulos ole ihan sitä mitä odotin, mutta se palvelee omassa käyttötarkoituksessaan erinomaisesti.

Omalle painotiikerille tuli hintaa kaikkiaan 2,30 €. Kangas on vanha tilkku minkä olen saanut vuosia sitten, ompelulankaa löytyö kotoa, joten ainoa mikä maksoi oli kaura, jolla pehmolelun täytin. Ostin 2 kg linnuille tarkoitettua kauraa ja se palveli hyvin tässä projektissa. Kangaskaupoista ja muista kuitenkin saa näihin sopivaa täytettä jos kaura ei sovi esimerkiksi allergioiden takia.

Meidän lapset rakastuivat painotiikeriin heti, ja he istuivat koko eilisen illan tiikeri sylissään vuorotellen. Juuri ennen kuin tappelu vuoroista oli syttymässä, lapset kääriytyivät isin kainaloon ja pitivät tiikeriä yhdessä. Lasten käyttäytymisessä oli pieni ero normaaliin verrattuna. Jo perinteeksi muodostunut hyppiminen ja riehuminen oli vähäisempää ja isin kainalossa tiikerin kanssa oli ihana istua.

diy painopehmolelu

Näin teet oman painolelun

TARVITSET:

  • Kangasta
  • Ompelukoneen
  • Kauraa tai muuta painavaa täytettä

TEE NÄIN:

  1. Luonnostele pehmoeläin kankaalle ja leikkaa palat irti. Jos teet lelun yhdestä kappaleesta, täytä lelu kuitenkin raaja kerrallaan ja ompele raajoihin suoralla ompeleella pussit. Jos pusseja ei ommella, valuu täyte kokonaan pohjalla ja lelun yläpää on tyhjä.
  2. Minä leikkasin ja ompelin raajat erikseen. Täytin raajat ensin kauralla ja ompelin raajat umpeen ettei kaurat pääse karkuun.
  3. Sitten asettelin raajat vartalon oikealle puolelle ja kiinnitin nuppineuloilla. Tämän jälkeen ompelin vartalon ja pään yhteen. Jätä päähän kuitenkin pieni aukko, mistä saat vartalon ja pään täytettyä kauralla.
  4. Valuta sitten vartaloon kauraa ja ompele kaulan kohdalle suoralla ompeleella, että saat vartalon pussiksi. Täytä pää kauralla ja ompele aukko käsin kiinni.
  5. Varmista että kaikki saumat on ommeltu kunnolla ettei kauraa valu mistään.
  6. Piirrä kangastussilla pehmolelulle kasvot ja sitten se onkin valmis käyttöön!

KUVIA VALMISTUSVAIHEISTA:

Kommentit

Kommentoi juttua: Painolelu syntyy helposti ja rauhoittaa lapsen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X