Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Palermon pasta

Palermon pasta on italialaisesta nimestään huolimatta kotoisin Lahdesta. Lapsiperheiden ja koululaisten suosikkiruoka voitti kouluruokakilpailun vuosituhannen vaihteessa. Maukkaassa pastavuoassa maistuvat broileri, kermainen currykastike ja rakuuna.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Palermon pasta

  • 350 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • 300 g kuviopastaa

Juustokastike

  • 25 g voita (tai 2 rkl rypsiöljyä)
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl kanafondia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 ½ tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia
  • 150 g emmentaali-mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

Palermon pasta tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna yksi ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää 350 grammaa broilerin fileesuikaleita ja ruskista kevyesti. Mausta kahdella teelusikallisella curryjauhetta, yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria.
  2. Siirrä broilerin fileesuikaleet voideltuun uunivuokaan. Lisää joukkoon 300 grammaa kuviopastaa.
  3. Tee juustokastike. Sulata 25 grammaa voita pannulla. Sekoita joukkoon puoli desilitraa vehnäjauhoja koko ajan sekoittaen. Anna jauhojen kypsyä hetki pannulla, mutta älä ruskista. Lisää noin viisi desilitraa kiehuvaa vettä pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää pannulle yksi ruokalusikallinen kanafondia ja loppu eli noin kolme desilitraa vettä. Lisää kaksi desilitraa ruokakermaa, yksi teelusikallinen paprikajauhetta, 1 1/2 teelusikallista kuivattua rakuunaa, yksi teelusikallinen kurkumaa sekä yksi ruokalusikallinen juoksevaa hunajaa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lopuksi joukkoon 150 grammaa juustoraastetta. Kuumenna sekoittaen kunnes juustoraaste on sulanut.
  4. Sekoita juustokastike pastan ja broilerisuikaleiden joukkoon.
  5. Paista palermon pasta 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen.

Lue myös: Pastavuoka maistuu koko perheelle – kokosimme parhaat uunipastareseptit, jotka pelastavat arjen!

Lue myös Anna.fi: Pekoni-mozzarellapastavuoka

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Palermon pasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.