Parsa-pekonipiiras

Parsakausi on täällä ja siksi minäkin intouduin taas tekemään hieman suolaista piirakkaa! Parsan ja pekonin liitto on tunnetusti kaunis ja onnistunut, siihen kun lisätään vielä vähän juustoa, on paketti valmis.

parsa-pekonipiiras frutti di mutsiparsa pekoni

Parsa-pekonipiiras

POHJA:

  • 100 g Voita
  • 100 g Emmentalraastetta
  • 100 g Jauhoja

TÄYTE:

  • 1 nippu tuoretta parsaa
  • 1 pkt (170 g) Pekonia (Huomaa että pekonipaketissa on 8 viipalettaa, jos parsat ovat ohuita, niitä menee enemmän, joten tässä tapauksessa kannattaa hankkia toinenkin paketti, tai laittaa parsaakin vähemmän.
  • 1 pkt Fetajuustoa
  • 1 rss (250g) Creme fraisea
  • ½ pss Mozzarellaraastetta
  • Loput emmentalraasteesta, mikä jää pohjasta
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 Kananmuna
  • 1 tl Sipulijauhetta
  • ½ tl Valkosipulijauhetta
  • ½ tl Valkopippuria
  • Ripaus suolaa

  1. Valmista pohja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä 24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte. Sekoita creme fraise, kananmuna, dijon-sinappi, valkopippuri, valkosipulijauhe, sipulijauhe ja suola keskenään.
  3. Leikkaa parsasta kuivuneet päät pois ja kääri varret pekoniin koko matkalta.
  4. Kaada creme fraise -seos piirakkapohjan päälle ja murenna fetaa pinnalle.
  5. Asettele pekoniparsat täytteen päälle ja ripottele loput fetat pinnalle.
  6. Ripottele pinnalle viimeisenä mozzarella ja emmentalin jämät.
  7. Paista 175 C n. 30 min, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Kommentit

Kommentoi juttua: Parsa-pekonipiiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X