Passion -charlotta My Little Pony -teemalla

Viisi päivää ennen juhlia oli kaikki suunnitelmat olivat valmiit. Tyttäreni oli puhunut Frozen -kakusta jo kauan ja poikanikin oli valinnut teemaksi Ryhmä Haun. Noh, koska he ovat perineet mielenvaihtokykynsä minulta, juuri ennen kauppaan lähtöä teemat muuttuivatkin lennossa ja pitikin olla ponikakku ja Autot -kakku.

Onneksi en ollut ostanut mitään valmiiksi joten teemanvaihto sujui mallikkaasti. Tosin minulla ei ollut mitään hajua miten nämä toteutan. Niinpä vietin alkuyön silmät ristissä selaillen Pinterestiä ja koitin löytää ideoita molempiin. Ja suunnitelman hioutuikin sitten valmistusvaiheessa loppuun.

Olin suunnitellut charlottakakun tekoa Frozen -kakuksi jo aiemmin. Ei olisi ollut mitään järkeä tehdä kahta täytekakkua, ne kun eivät muutenkaan ole meilläpäin kovin suosittuja. Päädyin pysymään suunnitelmassani ja valmistin tyttärelleni sitten poni -charlotan.

Kokeilin samalla ensimmäistä kertaa ikinä sokerimassan värjäykseen tarkoitettuja värejä. Ponikakuissa tuntui olevan tärkeä piirre nuo sateenkaaret, joten ostin valkoisen kaulintamassan ja paketin värejä. Värit olivat käsittämättömän riittoisia ja kun sateenkaareen riitti yksi vajaa paketti kaulintamassaa, värjeä ei mennyt kuin muutama pieni pisara.

Värjäys oli tosi helppoa, sen kun vain pyöritteli massaa. Kun kakku odotteli jääkaapissa pari tuntia pöytään pääsyä, värit vielä syvenivät entisestään ja värit olivat todella tasaiset ja kauniit.

Charlotan onnistuminen tosin oli vaakalaudalla muuten. Sekoitin juuston ja jogurtin tottuneesti ja se näytti tosi paksulta, en vaan osannut laskea liivatteen määrää aluksi oikein, sillä laskin sen vain passionpyreen ja mangososeen mukaan. Täyte kuitenkin oli aika velliä eikä se hyytynyt laisinkaan kahdeksalla liivatteella. Onni kuitenkin onnettomuudessa ja aloin miettimään sitten jälkeenpäin sen massan koostumusta.

Odottelin pari tuntia ja huomasin ettei se hyydy, joten kipitin kauppaan ostamaan lisää liivatetta ja tein massan alusta. 12 liivatetta oli juuri sopiva määrä tähän massaan. Massa oli täydellisen pehmeää ja huokoista, oikein kevyttä ja täydellisen raikasta. Liivate ei maistunut siitä pätkääkään läpi, mitä ehkä tuolla määrällä pelkäsin eniten. Ja myös massan koostumus kertoi, ettei sitä todella ollut yhtään liikaa.

 

PASSION CHARLOTTA MY LITTLE PONY -TEEMALLA (n. 15 hlö):

1 Kääretorttupohja tällä ohjeella (klik)

KÄÄRETORTUN TÄYTE:

1 prk Vispikermaa
0,5 dl Appelsiinimarmeladia tai -hilloa

Lisäksi:
0,5 prk Lemon curdia

 • Valmista kääretorttupohja
 • Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita siihen appelsiinimarmeladi.
 • Levitä lemon curdia reilusti kääretorttupohjan päälle.
 • Levitä sen päälle appelsiinikermavaahto. Kääri rullaksi ja siirrä jääkaappiin tekeytymään pariksi tunniksi.

CHARLOTTATÄYTE:

2 dl Passionpyrettä tai passionhedelmän sisusta (n. 18 passionhedelmää)
1,5 dl Mangososetta (esim. Bonne, löytyy hillo -osastolta)
500g Turkkilaista jogurttia
200g Tuorejuustoa
12 Liivatelehteä
2 rkl Lime- tai sitruunamehua

 • Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia.
 • Sekoita juusto ja jogurtti keskenään.
 • Lisää mangosose ja passionpyre.
 • Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun.
 • Kaada liivateseos ohuena nauhana massaan koko ajan sekoittaen.

KAKUN KASAAMINEN:

 • Vuoraa sopivankokoinen pyöreäpohjainen kulho kauttaaltaan muovikelmulla.
 • Leikkaa kääretorttu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet vieriviereen kulhon pohjalle niin, että kääretorttua on joka kohdassa, eikä sinne jää aukkoja.
 • Kaada charlottan täyte kääretortun päälle ja siirrä kylmään hyytymään.
 • Kakun kannattaa antaa hyytyä ainakin 5 tuntia, mieluiten yön yli.
 • Kippaa kakku ylösalaisin tarjoiluastian päälle.
 • Koristele haluamallasi tavalla. Itse päällystin kakun ensin sitruunatuorejuustolla ja tämän jälkeen päällystin sokerimassalla kuvan mukaisesti. Suihkutin kakun päälle vielä syötävää kultakimalletta.
 • VINKKI: Kakku on itsessäänkin jo hauskannäköinen kipattuna, joten se ei välttämättä tarvitse minkäälaista koristelua.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Passion -charlotta My Little Pony -teemalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X