Quesadilla!

TexMex -ruoat ovat hyvin lähellä sydäntäni. Niiden maku saa suussa ilotulituksen aikaan. Ja jostain kummallisesta syystä, vaikka kaikissa ruoissa on samat mausteet, ne kaikki maistuvat erilaiselle ja omalla tavallaan maukkaalle. Myös jokaisen ruokalajin muunteleminen mieleisekseen on liiankin helppoa.

Omat quesadillani tein ”mitä-nyt-kaapista-löytyy” -ajatuksella. Tortillapäivän jälkeen meille usein jää niitä lettuja kuivumaan, koska lapset eivät pidä tortilloista ja me emme kahdestaan saa pakettia syötyä. Sen seurauksena syntyi idea tehdä quesadilloja.

Omien quesadillojen väliin laitoin siis palvikinkkua, juustoa ja nopean kasvishöystön. Kiljuva pikkunälkä -blogin Demi taas teki tässä taannoin herkullisen näköisiä vege-quesadilloja. Eli kuten sanottu: On niin monta tapaa, kuin on tekijääkin.

Quesadilla

TARVITSET:

1 Tortillalettu / syöjä
Palvikinkkukuutioita
1- 1½ Cheddar -viipale / syöjä

KASVISHÖYSTÖ (4 quesadillaan):

1 Porkkana raastettuna
1 Punasipuli pieninä kuutioina
½ Paprikaa pieninä kuutioina
1 Tomaatti pieninä kuutioina (Tai 8 kirsikkatomaattia halkaistuna 4 osaan)
1 dl Pakastemaissia
½ dl Vettä
Valkosipulia murskattuna
Suolaa, pippuria, jeeraa, chiliä

Heitä kaikki kasvikset ja mausteet kuumalle pannulle ja pyörittele niitä tilkassa oliiviöljyä. Kaada vesi perään ja haihduta se pois. Maista maut. Siirrä pannu pois levyltä.

Pese ja kuivaa pannu ja siirrä kuumenemaan.

Levitä tortillat työtasolle ja laita toiselle puolelle lettua cheddaria paloina, kinkkukuutioita ja kasvishöystöä. Laita päälle vielä cheddaria että homma pysyy kasassa. Taita kahtia. Laita pannulle tippa öljyä ja nosta quesadilla lastan avulla pannulle. Kypsennä kummaltakin puolelta. Nosta lautaselle ja leikkaa kahtia.

VINKKI: Kasvisten sekaan sopii hyvin myös pavut. Esimerkiksi tummat purkkipavut antaa lisää TEXMEX -tyylistä asennetta!

Vielä on viikko aikaa osallistua Arvontaan! Arvontaan pääset tästä linkistä!
Quesadilla

Quesadilla

Quesadilla

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Quesadilla!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X