Perinteinen kaalilaatikko

Minä rakastan kaaliruokia kaikissa muodoissa. Sen lisäksi että ne ovat erinomaisen herkullisia, kaali on usein myös terveellinen ja edullinen raaka-aine. Se taittuu kaikkeen salaateista keittoihin ja laatikoista muhennoksiin. Ihana ja monipuolinen herkku.

Lupasin Instagramin puolella julkaista oman reseptini perinteiseen kaalilaatikkoon ja tässä se nyt tulee. Teen tätä aina isomman satsin josta osa menee pakastimeen annoksina. Sieltä siirrän sitä tarpeen mukaan pienempiin astioihin ja kuumennan uunissa.

Kaalilaatikko

  • 1 kg Valkokaalia
  • 800g Jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 3 dl Valkoista tai tummaa riisiä, tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 3 Lihaliemikuutiota
  • ½ tl Valkopippuria
  • 25 g Voita
  • ½ dl Tummaa siirappia

  1. Pilko kaali pieniksi suikaleiksi. Kuutioi sipuli.
  2. Laita riisit kiehumaan, anna niiden kiehua noin 8-10 minuuttia.
  3. Kuullota sipulit pannulla. Lisää jauheliha ja valkopippuri ja paista kypsäksi. Lisää kaali.
  4. Pyörittele seosta niin kauan että kaali pehmenee hieman. L
  5. Keitä 1 l vettä ja liota liemikuutiot sekaan.
  6. Kaada kaali-jauhelihaseos, valutetut riisit ja lihaliemi uunivuokaan ja sekoita hyvin.
  7. Laita voi nokareina pinnalla ja valuta siirappi päälle.
  8. Paista 175 C noin tunti. Jos koostumus on vielä vetinen, laita vuoan päälle folio ja jatka paistamista vielä puoli tuntia.
  9. Tarjoile puolukkahillon ja jääpuolukan kanssa.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Perinteinen kaalilaatikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X