Perunapesuri akkuporakoneesta ja wc-harjasta

Akkuporakoneesta ja wc-harjasta saa viidessä minuutissa rakennettua tehokkaan pesurin uusille perunoille. Perunoiden peseminen voi olla joskus työlästä, varsinkin jos niitä on iso määrä pestävänä.

Muistan että meillä lapsuudenkodissani perunat ”rummuutettiin” niin, että ne kaadettiin pellolta suoraan isoon sankoon, lisättiin vettä päälle ja isolla kepillä pyöriteltiin niin, että multa ja ohut kuori irtosi.

Tässä on sama idea, mutta harja on hellempi perunoille ja akkuporakone tekee fyysisen työn. Perunat tulevat nopeasti puhtaiksi, eikä vaivannäöstä voi edes puhua.

Ohje on todella helppo

Ostin ihan tavallisen parin euron hintaisen vessaharjan, jonka varsi katkaistiin n. 30 cm mittaiseksi. Jos perunoita pesee isommalle porukalle, voi varren jättää pidemmäksikin.

Meillä varren paksuus oli liikaa, joten varren päästä vuoltiin puukolla muovia kapeammaksi. Tämän jälkeen varsi kiinnitettiin suoraan akkuporakoneeseen ja pesuri oli valmis. Pesin harjan varmuuden vuoksi ennen käyttöä.

Vessaharjan mukana tulee yleensä se pidike harjalle. Pidike on todella kätevä, sillä perunaharjan saa siinä pysymään puhtaana, ja sille on helppo etsiä oma paikka.

Idea ei ole uusi. Jopa appiukkoni on tehnyt vastaavan jo vuosia sitten, mutta meille tämä oli uusi systeemi, mikä todella jää käyttöön. Perunat saa pestyä minuutissa, mikä nopeuttaa ja helpottaa ruoan valmistusta. Arvosanaksi tälle keksinnölle ja kuka sen ikinä onkaan keksinyt, annan 5/5.

Katso videolta kuinka perunat puhdistuvat:

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Perunapesuri akkuporakoneesta ja wc-harjasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X