PERUNARIESKAT

Viimeinen Me&I -kutsu postaus. Oikaisin suolaisissa paloissa sen verran, että cocktail-piirakat ostin Prisman pakastealtaasta. Äitini oli juuri valmistamassa omalla tahollaan perunarieskoja samana päivänä, kun nappasin häneltä tuon idean. Meillä sattui olemaan sopivasti jauhoisia perunoita kilon verran jääkaapissa joten äkkiähän nuo rieskat sitten valmistuivat. Perunarieskojen kanssa munavoi on taivaallinen yhdistelmä, joka on tunnetumpi kaveri piirakoille. Teinkin sitten isomman satsin munavoita kaveriksi molemmille suolaisille paloille. Lisäksi laitoin pöytään vielä kermajuustoa. 

TARVITSET (n. 30kpl)

1kg Jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)

Keitinvettä ja suolaa

n. 5dl Vehnäjauhoja

n. 7dl Vettä

2tl Suolaa

2rkl Rypsiöljyä

Keitä perunat suolavedessä superpehmeiksi ja valmista niistä muusi (muusiin voi lisätä voita halutessaan). Anna muusin jäähtyä hyvin ja lisää vatkaimella sekoittaen vesi, niin että muusi muuttuu velliksi. Lisää suola ja öljy ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää jauhot desi kerrallaan. Taikina saa olla löysää, mutta niin että sitä pystyy muovailemaan jauhojen kanssa. 

Tee taikinasta ruokalusikkaa apuna käyttäen pellille ”kökköjä”. Rieskojen ei kannata antaa koskea toisiinsa! Laita kökköjen päälle jauhoja ja taputtele litteiksi. Töki haarukalla rieskoihin ilmareikiä. Paista uunissa 220C n. 10-15min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Paistoaika riippuu paljolti uunista.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: PERUNARIESKAT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X