Perunarieskat hävikkimuusista

Viikonloppuna meillä syötiin perunamuusia, ja sitä jäi melko paljon yli. Itse en jostain syystä pidä uudelleenlämmitetystä muusista, joten päätin valjastaa tämän muusin rieskoiksi.

Minun lapsuudessani meillä syötiin perunarieskaa todella paljon, äiti leipoi sitä monta kertaa viikossa. Äidin taikinaan ei tosinkaan käytetty muusin jämiä, vaan Muusiperuna keitettiin erikseen tätä varten. Siksi äitini rieskat maistuivat hieman erilaiselle ja lisäksi ne olivat kokonaan maidottomia.

Vatkasin jämämuusin sekaan vettä ja lisäsin reilusti suolaa. Sitten lisäsin jauhoja niin että koostumus oli löysä, mutta jauhoisilla käsillä muotoiltava. Rieskat paistetaan mahdollisimman kuumassa uunissa nopeasti, niin että pinta on kunnolla paistunut, mutta rieskat ovat silti ihanan pehmeitä.

Meillä rieskat syötiin munavoin kanssa, mutta niihin käy päällysteeksi melkein mikä vain. Kokeile joskus esimerkiksi kinkkua ja perunasalaattia!

Perunarieskat

  • 6 dl Perunamuusia
  • 2 tl Suolaa
  • 5-6 dl jauhoja
  • 1 dl vettä

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nostele kasoiksi pellille.
  2. Taputtele jauhoitetuilla käsillä litteäksi ja töki reikiä haarukalla pintaan.
  3. Paista 250 C uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
  4. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä minkä tahansa päällysteiden kanssa!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Perunarieskat hävikkimuusista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X