Pitaleipää ja grillattua kanaa! Alusta asti itse!

Viime viikolla herkuteltiin pitaleivillä ja grillatulla broilerilla. Pitaleipien ohje löytyi Kinuskikissan sivulta, mutta jouduin ikäväkseni luovimaan, koska kaikkea tarvittavaa ei kotoa löytynyt. Herkullisia ne olivat silti! Itse tehtyjen pitaleipien maku on vaan niin taivaallinen. Ja se koostumus… Pehmeitä, kuohkeita, suolaisia, samettisia… Herkullisia.

DSC_0141

DSC_0137

TARVITSET:

11g (1pss) Kuivahiivaa
1 dl 42C vettä
1 rkl Sokeria
1,5 tl Suolaa
1 rkl Voisulaa
1 kananmuna
2,5 dl Turkkilaista jogurttia
6-8dl Vehnäjauhoja

Vatkaa kuivahiiva, vesi, 1 dl jauhoja, sokeri, suola ja kananmuna velliksi ja anna levätä 10min. Sekoita velliin jogurtti ja alusta loput jauhot sekaan vähän kerrallaan niin, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää loppuvaiheessa voisula. Laita kulho peitettynä uuniin 45 C kohoamaan tunniksi. Kuivahiiva ei toimi, jos et nostata sitä ”lämpökaapissa” eli uunissa, koska jogurtti on niin kylmää. Kun taikina on kohonnut jaa se 8 osaan jos haluat isoja pitaleipiä ja 14 osaan, jos haluat pieniä. Kauli taikinapallot levyiksi ja laita leivinpaperin päälle, missä on jauhoja. Jauhot leivinpaperilla vaikuttaa jotenkin pitaleipien ilmavuuteen. Kohota vielä 30min ja paista 200C kunnes pinta on kullanruskea (n. 10min).

DSC_0125

DSC_0128

TÄYTE:

Grillattua kanaa
Paprikaa suikaleina
Kurkkua viipaleina
Kirsikkatomaattia lohkoina
Paahdettua sipulia
Sipulia renkaina
KASTIKE:

1 prk Kevyt kermaviiliä
½ pkt aurajuustoa muruina.
Tee aurajuustokastike ajoissa. Sen maustumiseen menee useampi tunti. Parasta jos teet edellisenä päivänä.

DSC_0135

 

Kommentit (1)

Kommentoi juttua: Pitaleipää ja grillattua kanaa! Alusta asti itse!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X