DIY: Planner Lovers – Skräppäyksen uusi aika!

Hurahdin täysin ja kokonaan TAAS uuden jutun pariin. Tai, no minulle se on uusi. Kun More than moms -blogin Mira laittoi minulle viestiä, että  voisin liittyä heidän uuteen Kalenterimania -ryhmään Facebookissa, lähdin mukaan innolla tutustumaan mistä on kyse. Samalla löysin itselleni uuden harrastuksen ja uuden rakkauden.

Kyseessä on siis kalenteri -skräppäys. Eli lukuisilla eri tavoilla ja tyyleillä tuunataan kalenterit uuteen uskoon. Skräppäys oli Suomessakin jokunen vuosi sitten iso juttu, mutta minä en löytänyt itselleni siitä ”the lajia”. En hahmottanut mitä piti tehdä, enkä ymmärtänyt muutenkaan koko juttua. Tämä kalenterien tuunaus sen sijaan tavoitti minut heti. Saan tehdä päivistä, viikoista ja kuukausista minulle sopivannäköiset ja näin saan koko elämäni järjestykseen uudella tavalla.

Kalenterit ovat olleet aina jollain tavalla osa minua. Kirjoitan kaiken aina ylös, koska tiedän etten muista mitään kuitenkaan. Jo yläasteelle mennessä minulla oli Demi, Sooda- ja muut teinikalenterit, kuten asiaan kuului. Liimailin John Travoltan ja Leonardo DiCaprion kuvia matematiikankoe -muistutuksen viereen ja kirjoitin ihanien poikien nimiä ja sydämiä joka paikkaan. Kyllä, myönnän että olin pissisten edelläkävijä tuohon aikaan.

Esittelin pääsiäisen aikaan ei-niin-kovin-käsitöistä-innostuvalle-pikkusiskolleni uusinta harrastusta ja saankin varmaan tuunata hänelle ensi vuoden kalenterin joululahjaksi… Ihan huippua, koska 52 viikkoa on aivan liian vähän tuunattavaa, kun tähän hurahtaa kunnolla.

Kalenterien tuunaus on viety tämän lajin kanssa ihan uusiin sfääreihin. Kun liityin tuohon ryhmään, minä en voinut tajuta ”miten sekaisin” ne ihmiset on. Yhdellä ihmisellä saattoi olla satoja ja satoja tarroja, muistilappuja, kyniä ja paperiteippejä. Hetki meni, kun mietin koko homman järkiperäisyyttä. Nyt pari viikkoa myöhemmin minulle kolahtaa kiinan kaupoista postia joka päivä, teippejä on kertynyt jo lähemmäs kolmekymmentä rullaa.. Löytyy tarraa ja paperia ja hetkittäin tuntuu ettei mikään ole riittävästi. Myönnän, saatoin hieman seota tämän homman kanssa.

Amerikassa tämä laji on jo yleinen ja sieltä löytyykin parhaat valikoimat, jos oikein innostuu. Kalenteriksi kelpaa valmis kalenteri, tai pelkkä muistikirja, johon itse voi tehdä sivut. Jotkut pitävät kalentereista, mistä paperit voi irrottaa, tuunata ja laittaa takaisin. Itselläni on tavallinen kierrekalenteri, johon olen tuunannut viikon kerrallaan. Ompelin ja askartelin kalenteriini kannet ja niistä tulee pian postaus erikseen.

Youtube ja Pinterest tarjoaa pilvin pimein ideoita kalentereiden tuunaamiseen. On videota, kuvia ja blogeja, jotka suosittelen tsekkaamaan, vaikkei tämä VIELÄ sinun jutultasi tuntuisikaan. Facebookistakin löytyy niin kotimaista, kuin kansainvälisempääkin ryhmää, missä jaetaan omia tuunauksia ja löydetään uusia ideoita. Nettikaupat ovat alkaneet täydentämään varastojaan kalenterimaanikkojen toiveesta ja nyt onkin mahdollisuus hankkia välineitä ihan jo kotimaastakin paremmin.

Jos kiinnostuit, niin ainakin Facebookissa kannattaa liittyä Kalenterimania– ryhmäänn. Sieltä löytyy paljon materiaalia keltanokillekin. Sieltä saat parhaat vinkit ja niksit alkuun, ja sieltä löytyy myös kivoja linkkejä youtubeen ja muualle. Kalenterimania muuten on suhteellisen uusi ryhmä, jossa kaikki ovat vielä jollain tasolla aloittamassa tätä juttua, joten se on ihan paras paikka aloittelijoille. Siellä ei myöskään tunneta käsitettä ”tyhmät kysymykset”!

Loppuun läväytän muutamia kuvia omista viikoistani!

Kalenteri tuunaus

Hurahdin noihin washi-teippeihin… Tuntuu ettei niitä voi koskaan olla liikaa…

Kalenteri

Leimasimilla ja dymo-koneella saa ihanaa extraa!

Kalenteri

Tästä näkee, ettei se ihan heti lähtenyt sujumaan, vaan pari viikkoa meni opetellessa että mitä oikein haetaan.

Kalenteri

Toinenkin viikko meni vähän niin kuin opetellessa omaa tyyliä.

Kalenteri

Sitten alkoi sujumaan vähän paremmin… Ja lopputulos jo hieman alkoi miellyttääkin..

Kalenteri

Tässä kokeiltiin värejä ja kuvioita.

Kalenteri

Tästä tuli omaan silmään jo aika suloinen.

Kalenteri

Tämä vintage-tyyli on minun juttuni!

Kalenteri

”Keep calm and carry on” -ei koskaan poistu muodista!

Kalenteri

Tässä kuva siis alkuperäisistä kalenterin sivuista.

Kalenteri

Prinsessani täyttää kolme, joten Prinsessaviikko tulee myös äidille tarpeeseen!

Kalenteri

Suomen juhannus vaatii koivut!

Kalenteri

Ostin joulun alla nuo leimasimet. Hieman harmitti, kun tajusin liian myöhään, että omastani puuttuu kirjain S. T-kirjainta olikin sitten kaksin kappalein.

Kalenteri

Leimasimet <3

Kalenteri

PS. Muistutan vielä Kärher ikkunanpesuri -arvonnasta! Kokemuksemme tuosta laitteesta ja arvonta löytyvät tästä linkistä!

Kommentit (6)

Aivan ihania tuunauksia!!

Tää on kyllä niin huippu harrastus, mä olen ainakin hurahtanut niin pahasti ettei paluuta ole. 😀
Ja musta on jotenkin ihanaa se, että tämä juttu on löytänyt tiensä suureen suosioon tai ainakin porukka on löytänyt toisensa.

Niinpä! Noi yhteisöt on jotenkin niin ihania. Ihan erilaisia kun monet muut ryhmät facessa, kun yhteishenki on jotenkin niin hyvä ja positiivinen <3

Voi miten kauniita sivuja! 🙂

<3

Kommentoi juttua: DIY: Planner Lovers – Skräppäyksen uusi aika!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X