Prinsessakakku
Prinsessakakku on täytekakkujen klassikko, joka täytetään vaniljakiisselillä tai -vaahdolla sekä vadelmahillolla. Perinteisesti kakku päällystetään marsipaanilla, mutta neutraalimman makuinen sokerimassa sopii kakun päälle yhtä hyvin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
kakkupohja:
- 4 munaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
kostutus:
- 1 ½ dl vettä
- ½ dl sitruunamehua
- 1 rkl tomusokeria
Vaniljakiisseli
- 2 dl maitoa
- 2 keltuaista
- ½ vaniljatanko
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 1 rkl perunajauhoja
- 4 dl kuohukermaa
väliin:
- 200 g vadelmahilloa tai -marmeladia
kuorrutus:
- 100-200 g vadelmamarmeladia
- 500 g mantelimassaa
- 3 dl (mansikanmakuista) tomusokeria
- ½ dl vaaleaa siirappia
- punaista elintarvikeväriä
- tai:
- 500 g vaaleanvihreää tai -punaista sokerimassaa
- tomusokeria avuksi kaulitsemiseen
- marsipaaniruusu tai -kruunu koristeeksi
Valmistusohje
Prinsessakakku leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhtoa pyöreä kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita varovasti nostellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- Paista sokerikakkua uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa kakku ritilälle. Jäähdytä.
- Tee vaniljakiisseli. Pane maito, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko teflonkattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljakiisselin joukkoon.
- Leikkaa pohja kolmeen osaan. Sekoita vesi, sitruunamehu ja tomusokeri. Kostuta kakkupohjaa mehulla, levitä pohjalle hilloa ja puolet vaniljakiisselistä. Tee samoin toinen kerros. Levitä suurin osa vaniljatäytteestä kakun keskelle ja nosta päälle kakun päällimmäinen kerros. Kostuta päällimmäinen osa ja painele reunoilta hieman alaspäin, jotta saat kakusta pyöreän mallisen.
- Sivele marmeladia kauttaaltaan kakun pinnalle ohueksi kerrokseksi. Näin mantelimassakuorrute pysyy hyvin paikallaan.
- Sekoita mantelimassaan tomusokeri ja siirappi. Lisää punaista elintarvikeväriä tippa kerrallaan ja vaivaa, kunnes saat kauniin vaaleanpunaisen kuorrutteen. Voit myös käyttää valmiiksi värjättyä sokerimassaa, mutta maku on erilainen.
- Kauli mantelimassa tomusokeria apuna käyttäen ohueksi, koko kakun peittäväksi levyksi. Painele levy kakun ympärille ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Siivilöi kakun pinnalle halutessasi tomusokeria. Koristele prinsessakakku marsipaaniruusulla tai kruunulla.
Lue myös: 5 kohtaa: Valmista täydellinen täytekakku – nämä neuvot haluat lukea!
Lue myös Anna.fi/ruoka: 9 x upea täytekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Prinsessakakku
Tarjotaanko jäljelle jäänyt siirappi ja perunajauhot pöydässä erikseen?