Pulmupuolukka – Helppoa hilloa ilman keittämistä!

Pulmupuolukka sana vilahtelee keskusteluissa ja otsikoissa aina näin syksyisin. Olen lukenut siitä monta kertaa, mutta unohtanut aina koko homman ja keittänyt hillot perinteisesti. Tänä vuonna tähän tuli kuitenkin poikkeus ja pääsin testaamaan tätä kehuttua reseptiä itsekin.

Pulmupuolukka tehdään puolukasta ja palasokerista. Nimensä mukaisesti tähän kuulema kannattaisi käyttää nimenomaan Pulmu-sokeria, sillä se liukenee nopeammin. Itse käytin pientä sokeripalaa, sillä sitä sattui olemaan kaapissa.

Pidin puolukoita ja sokeria päivän ajan huoneenlämmössä välillä sekoitellen. Nostin sitten astian jääkaappiin ja maistoin seuraavana aamuna. Ja voi että tämä on hyvää! Koostumus on hillon ja survoksen väliltä, ja maku jotain aivan taivaallista. Puolukka ei maistu karvaalle lainkaan, vaan maku on pehmeä ja ihana.

Maltan tuskin odottaa että saadaan taas riistaa tai maksaa pöytään, sillä tiedän jo nyt tämän nostavan maut uusille leveleille!

Pulmupuolukka n. 4 dl

  • 600 g Tuoretta puolukkaa
  • 300 g Palasokeria
  1. Kaada puhtaat puolukat kulhoon ja painele niitä hieman survimella että mehu irtoaa, mutta älä survo liikaa.
  2. Lisää sokeripalat joukkoon ja sekoita.
  3. Sekoittele seosta päivän mittaan muutamia kertoja. Laita hillo päivän päätteeksi jääkaappiin.
  4. Pulmupuolukka on valmis. Se säilyy jääkaapissa tai sen voi pakastaa.

Kommentit (7)

Pulmupuolukka on Saarijärvisten emäntien juhlapöytähillo..,tullut tehtyä Pulmusokerista kun muuta sokeriaei ollut .

Ihan totta? Tätä en tiennyt, mutta uskon että näin oli. Tämän maku oli mielestäni paljon parempi kuin perinteisessä hillossa. Rakastuin tähän kyllä heti.

Olen lakannut keittämästä puolukkahilloa aikoja sitten. Otan pakastimesta jäiset puolukat sen verran kun tarvitsen. Laitan mikron kestävään astiaan. Tarpeeksi iso ettei kuohu ylitse.Lisään joukkoon sokeria ja annan kuumentua muutaman minuutin, sekoittelen välillä. Otan pois mikrosta ja lisäilen sen jälkeen joukkoon sokeria jos siltä tuntuu. Puolukka survoksen jäähtyessä sen rakenne kiinteytyy. Myös tuoreet puolukat käy.

Survon osan puolukoista ja laitan lasipurkissa viileään, kokonaisena pakastan lähinnä piirakoita varten. Milloinkaan en ole keittänyt puolukkaa hilloksi enkä tiedä siitä aiemmin hilloa keitettykään, aina survottiin ja survos säilytettiin viileässä. Miksi pitäisi edes keittää. Survokseen lisään tarpeen mukaan käyttöön ottaessani hiukan sokeria. Pakastettuihin jos puuron päälle laitan ei tarvitse edes sokeria laittaa.

Tätä harrastan myös itse välillä. Erittäin helppoa ja nopeaa!

Tein Pulmupuolukoita ohjeella johon tuli huomattavasti vähemmän sokeria….
7-8l puolukoita
1pkt(750 g) Pulmu palasokeria

Minä kyllä ihmettelen tuota sokeri määrää. Puolet sokeria on liikaa. En koskaan laita, sehän on sokerilitkua.

Kommentoi juttua: Pulmupuolukka – Helppoa hilloa ilman keittämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X