Raparperipiirakka maustettuna kanelilla ja kookoksella!

Raparperit ovat nousseet horroksestaan ja alkaneet kasvamaan. Minä rakastan raparperia ja olen odottanut innolla tätä hetkeä, kun sitä viimeinkin taas saa. En raaskinut vielä omia raparperivauvoja käyttää leivontaan, vaan ostin markettireissulla kotimaista raparperia.

Olen etsinyt täydellistä raparperipiirakkaa jo kauan, ja luulen että nyt sen resepti on niin hyvä, ettei enempää tarvitse etsiä. Täytteeseen laitoin reilusti kanelia ja pinnan muruseokseen lisäsin kookoshiutaleita. Nuo kaksi ainesosaa saivat tämän perinteisen piirakan nousemaan astetta ylemmäs. Testaa ja rakastu!

Raparperipiirakka, pellillinen

  • 250 g Voita
  • 8 dl Vehnäjauhoja
  • 3 dl Sokeria
  • 2 tl Leivinjauhetta
  • 1 tl Ruokasoodaa
  • 2 dl Piimää
  • 3 Kananmunaa
  • 2 prk Kermaviiliä
  • 1 l Raparperia
  • 2 dl Sokeria
  • 2 tl Kanelia
  • 3 rkl Vaniljasokeria
  • 1 dl Kaurahiutaleita
  • 1 dl Kookoshiutaleita

  1. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon jauhot, 3 dl sokeria, leivinjauhe ja sooda.
  2. Ota 1/3 seoksesta erilleen ja sekoita loppuosaan piimä ja 1 kananmuna. Levitä taikina pellille.
  3. Kuori ja pilko raparperit ja heittele ne pohjan päälle.
  4. Sekoita kermaviilit, 2 kananmunaa, vaniljasokeri, 2 dl sokeria sekä kaneli keskenään kunnolla ja kaada seos raparperien päälle.
  5. Ota 1/3 pohjaseoksesta esiin ja sekoita sen joukkoon kaurahiutaleet ja kookoshiutaleet. Levitä muruseos päällimmäiseksi.
  6. Paista 175 C n. 45 min, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

PS. Seuraathan minua jo Instagramissa? http://www.instagram.com/fruttidimutsi

Kommentit (2)

Tämä kuulostaa niin hyvältä reseptiltä, kiitos!:) Pitääpi taas kysellä, onko vanhempien pihalle tullut raparperia 😉

Hyvää viikonloppua!:)
Ida
http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Toivottavasti on, sillä tämä kyllä vie kielen mennessään 🙂 Hyvää viikonloppua sinnekin 🙂

Kommentoi juttua: Raparperipiirakka maustettuna kanelilla ja kookoksella!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X