Rapeat bataattiranskalaiset!

Bataattiranskalaisten valmistaminen tuntuu olevan jonkintasoista rakettitiedettä. Olen yrittänyt lukemattomia kertoja erilaisilla resepteillä tehdä niistä rapeita onnistumatta siinä kertaakaan. Ennen kuin nyt. Tiedän että rasvakeitin tekisi tämän homman paljon helpommaksi, mutta sellaista meille ei hankita ja olin muutenkin päättänyt, että yritän tätä reseptiä niin monta kertaa, että sen täytyy ennen pitkää onnistua pelkästään uunissa paistaen.

Ja se onnistuikin. Ilman tuntien liottamista ja touhuamista. Mutta se ei onnistunut sellaisenaan. Tarvittiin täyteaineita avuksi. Onneksi ne täyteaineet tekivät näistä perjantai-herkuista parhaat ranut ikinä.

TARVITSET (4 annosta):

4 Bataattia
1 dl Korppujauhoja
3/4 dl Parmesanjuustoa
1 tl Valkosipulijauhetta
1,5 tl Suolaa
1 tl Pippuria
3-4 rkl Kasviöljyä

Lisäksi esimerkiksi turkkilaista jogurttia + valkosipulimurskaa, majoneesia tai vaikka paholaisenhilloa dipiksi.

  • Kuori bataatit ja leikkaa ne suunnilleen yhtä paksuiksi ranskalaisiksi.
  • Huuhtele huolella veden alla ja kuivaa liinaan.
  • Kaada ranskalaiset muovipussiin ja lisää päälle öljy ja mausteet. Pyörittele hetki, että mausteet jakautuu tasaisesti.
  • Kaada pussiin korppujauhot ja parmesanraaste, mitä hienompi raaste, sen parempi.
  • Pyörittele pussia niin kauan, että korppujauhot ja parmesan on tarttunut kauttaaltaan bataatteihin.
  • Laita bataatit pellille vieri viereen. Paista 250 C n. 30 min tai kunnes pinta on saanut väriä ja on rapea.
  • Tarjoile dippien kanssa tai jonkun ruoan lisukkeena.

Kommentit (13)

Kiitos ohjeesta,pakko testata!! 🙂

<3

Nää on meillä aina hitti, namnam 🙂

<3

Kuulostaa tosi toimivalta ohjeelta. Luuletko että pankojauhot toimisivat korppujauhojen sijaan? Terveisin Maalaisbistrosta!

En näe mitään ongelmaa, miksei toimisi 🙂 Uskon että mitkä tahansa karheat jauhot, tai vaikka maissihiutalemurut toimivat tässä. 🙂

Siis aivan ihana ohje. Olen yrittänyt etsiä netin syövereistä täydellistä bataattiranskisten ohjetta, jotta
uskaltaisin niitä kokeilla ja nyt se löytyi. Onnistuivat eka yrittämällä.

Mahtavaa! Iso kiitos palautteesta ❤️

Siis ensin kuoritaan ja pilkotaan ja sitten huuhdellaan ja pestään? kuulostaa kyllä oudolta 😀

Joo niin saattaa kuulostaa. 😀 Tottakai kuorimisen jälkeen voi huuhdella enimmät kuoriroskat pois, mutta tämä miksi pilkkomisen ja kuorimisen jälkeen huuhdellaan ja pestään perustuu siihen, että pesemällä pilkkomisen jälkeen saadaan se pintaan nouseva tärkkelys huuhdeltua. Perunoissa, baatateissa ja vastaavissa tärkkelystä on tosi paljon ja se estää sitä ranskalaista rapeutumasta kunnolla 🙂

Toimii 😋

Loistava resepti! Tosin bataattien koko kun heiluu aika lailla, niin on hieman vaikea arvioida kuinka paljon tuo mainitsemasi neljä bataattia on painon mukaan. Itse ostin yhden pyöreähkön reilun 0.5kg bataatin, puolitin kaikkien muiden ainesosien määrän ja tästä tulikin täysi pellillinen herkkua. Enpä olisi uskonut että voivat onnistua uunissa näin loistavasti.

Kiva kuulla 🙂 Niitä bataatteja oli kaikkiaan varmaan 1 – 1,5 kg, en edes älynnyt katsoa niiden painoa. Mutta yritän muistaa piakoin korjata reseptin kun käyn seuraavan kerran bataattiostoksilla 🙂
Ihanaa alkanutta vuotta!!

Kommentoi juttua: Rapeat bataattiranskalaiset!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X