Bataattiranskalaisten valmistaminen tuntuu olevan jonkintasoista rakettitiedettä. Olen yrittänyt lukemattomia kertoja erilaisilla resepteillä tehdä niistä rapeita onnistumatta siinä kertaakaan. Ennen kuin nyt. Tiedän että rasvakeitin tekisi tämän homman paljon helpommaksi, mutta sellaista meille ei hankita ja olin muutenkin päättänyt, että yritän tätä reseptiä niin monta kertaa, että sen täytyy ennen pitkää onnistua pelkästään uunissa paistaen.

Ja se onnistuikin. Ilman tuntien liottamista ja touhuamista. Mutta se ei onnistunut sellaisenaan. Tarvittiin täyteaineita avuksi. Onneksi ne täyteaineet tekivät näistä perjantai-herkuista parhaat ranut ikinä.

TARVITSET (4 annosta):

4 Bataattia
1 dl Korppujauhoja
3/4 dl Parmesanjuustoa
1 tl Valkosipulijauhetta
1,5 tl Suolaa
1 tl Pippuria
3-4 rkl Kasviöljyä

Lisäksi esimerkiksi turkkilaista jogurttia + valkosipulimurskaa, majoneesia tai vaikka paholaisenhilloa dipiksi.

  • Kuori bataatit ja leikkaa ne suunnilleen yhtä paksuiksi ranskalaisiksi.
  • Huuhtele huolella veden alla ja kuivaa liinaan.
  • Kaada ranskalaiset muovipussiin ja lisää päälle öljy ja mausteet. Pyörittele hetki, että mausteet jakautuu tasaisesti.
  • Kaada pussiin korppujauhot ja parmesanraaste, mitä hienompi raaste, sen parempi.
  • Pyörittele pussia niin kauan, että korppujauhot ja parmesan on tarttunut kauttaaltaan bataatteihin.
  • Laita bataatit pellille vieri viereen. Paista 250 C n. 30 min tai kunnes pinta on saanut väriä ja on rapea.
  • Tarjoile dippien kanssa tai jonkun ruoan lisukkeena.